22 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Πρωτοβουλία Μακρόν να νοσηλεύονται στη Γαλλία τα τραυματισμένα παιδιά

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε στο X (πρώην Twitter) για «άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία που θα οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός», λέγοντας ότι «η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να μπορεί να φτάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με ασφάλεια».

«Όσον αφορά τα τραυματισμένα ή άρρωστα παιδιά στη Γάζα που χρειάζονται επείγουσα περίθαλψη» συνέχισε, «η Γαλλία κινητοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει, ιδίως τα εναέρια μέσα, ώστε να μπορούν να περιθάλπονται στη Γαλλία, εάν αυτό είναι χρήσιμο και αναγκαίο. Γίνονται ρυθμίσεις για την υποδοχή έως και 50 ασθενών στα νοσοκομεία μας».

Urgence pour la population de Gaza : l’aide humanitaire doit pouvoir arriver le plus rapidement et le plus sûrement possible. Pour cela, il nous faut obtenir une trêve humanitaire immédiate conduisant à un cessez-le-feu.

La France fait tout pour y parvenir.

Point de situation.…

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) November 19, 2023

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους ράτους ανακοίνωσε ότι «το ελικοπτεροφόρο αμφίβιων επιχειρήσεων Dixmude θα αποπλεύσει στις αρχές της εβδομάδας για να φτάσει στην Αίγυπτο τις επόμενες ημέρες. Είναι διαμορφωμένο για νοσοκομειακή υποστήριξη με δυναμικότητα 40 κλινών. Ο σκοπός αυτού του πλοίου είναι να αντιμετωπίζει τα πιο σοβαρά περιστατικά και να επιτρέπει την περίθαλψη τραυματισμένων πολιτών, ώστε να μπορούν να περιθάλπονται σε κοντινά νοσοκομεία, εάν είναι απαραίτητο».

Με πληροφορίες από Le Figaro

Διαβάστε ακόμη

Χαμάς: Τα 30 πρόωρα βρέφη απομακρύνθηκαν από το Αλ Σίφα- Θα μεταφερθούν στην Αίγυπτο

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό