22.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός με μυθική ανατροπή

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός υπερασπίστηκε την έδρα και τον τίτλο του αναδειχθείς πρωταθλητής Ελλάδας για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 Γυναικών.

Για να καταφέρουν οι «ερυθρόλευκες» χρειάστηκε να κάνουν μια μεγαλειώδη ανατροπή προκειμένου να επικρατήσουν στο ΣΕΦ του Παναθηναϊκού με 87-83, κάνοντας το 3-0 στη σειρά των τελικών και συνολικά το 4-1 φέτος, καθώς οι ομάδες μετέφεραν και τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου.

Το παιχνίδι είχε συγκλονιστική εξέλιξη και κατάληξη. Οι «πράσινες», που έπαιζαν το τελευταίο χαρτί τους για να παραμείνουν στη διεκδίκηση του τίτλου, ήλεγξαν το παιχνίδι για μεγάλο διάστημα φτάνοντας να προηγηθούν στο 25ο λεπτό με διαφορά 20 πότων (48-28).

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε προσωρινά αλλά οι «πράσινες» εκτόξευσαν εκ νέου τη διαφορά στο +19 (64-45) και τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε.

Η κατάσταση άρχισε να αλλάζει από τα μέσα της τρίτης περιόδου, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει λύσεις με Αγιούσο και Νικολοπούλου και να ρίχνει τη διαφορά στους 3 πόντους (69-72) στη λήξη του τρίτου δεκάλεπτου.

Ανεβάζοντας το ποσοστό τους στην επίθεση, οι «ερυθρόλευκες» προσπέρασαν με 79-77 ύστερα από καλάθι της Γκούσταφσον. Στο 39΄ το σκορ ήταν 86-81 για τον Ολυμπιακό, που κράτησε τη διαφορά φτάνοντας σε ακόμα έναν τίτλο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό