24.1 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Πρωταγωνίστρια σε κάθε μεγάλο αθλητικό ραντεβού η Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Με μαγικές εικόνες από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, την Ακρόπολη, την αθηναϊκή Ριβιέρα και το Παναθηναϊκό Στάδιο, που ταξίδεψαν σε ολόκληρο τον κόσμο και συγκεκριμένα σε 174 χώρες από 40 και πλέον διεθνή δίκτυα, ολοκληρώθηκε ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024.

«Μπορούμε πλέον να λέμε ότι έχουν μπει γερά τα θεμέλια, ώστε ο Γύρος της Ελλάδας να γίνει τα επόμενα χρόνια εξίσου διάσημος και -γιατί όχι- περιζήτητος, όπως οι μεγάλοι Γύροι ανά την Ευρώπη σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

«Ο κόσμος εδώ στην Ελλάδα μπορεί να μην το αντιλαμβάνεται ακόμα, αλλά με συνέπεια χτίζουμε ένα αθλητικό-τουριστικό-πολιτιστικό γεγονός, εφάμιλλο της ιστορίας μας και της αθλητικής μας παρακαταθήκης. Η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και που δίνει τη Φλόγα της να ανάψει στον βωμό κάθε 4 χρόνια, δεν μπορεί παρά να μην είναι πρωταγωνίστρια σε κάθε μεγάλο αθλητικό ραντεβού».

Ο Γύρος διεξάχθηκε από τις 15 ως τις 19 Μαΐου, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη, πέρασε από Κατερίνη, Καρδίτσα, Καρπενήσι, Σπερχειάδα, Χαλκίδα και ολοκληρώθηκε στην Αθήνα.

Παράλληλα με το αγωνιστικό μέρος, που περιλαμβάνεται στο καλαντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας,  πραγματοποιήθηκε ένα εξαιρετικά διευρυμένο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων με στόχο την επαφή των πολιτών με το ποδήλατο και την  εκπαίδευσή τους στον δρόμο.

Συγκεκριμένα, πάνω από 200 εκδηλώσεις έγιναν στις πόλεις εκκίνησης και τερματισμού, όπως και σε Ελασσόνα, Λάρισα, Λιβαδειά και Λαμία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό