20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Προφυλακιστέοι 6 κατηγορούμενοι για τρομοκρατικές ενέργειες

Ειδήσεις Ελλάδα

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν και οι 6 συλληφθέντες για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης», στην οποία αποδίδονται πέντε τρομοκρατικές ενέργειες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Ανάμεσα στους 6 συλληφθέντες που βαρύνονται με σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων, βρίσκονται δυο εν ενέργεια στρατιωτικοί με την ειδικότητα του Πυροτεχνουργού. Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική dna του ενός, εντοπίστηκε στον παγιδευμένο φάκελο με εκρηκτικό μηχανισμό, με παραλήπτρια την Πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πέρασαν χειροπέδες και σε μια γυναίκα που φέρεται να σχετίζεται με την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών. Ακόμη 4 κατηγορούμενοι είναι έγκλειστοι σε σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, ανάμεσα στους οποίους ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης Τ.Φ. που κρατείται στις φυλακές Δομοκού, γνωστός αντιεξουσιαστής με ποινικό παρελθόν. 

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες – Ένας τήρησε το δικαίωμα της σιωπής ενώ ο άλλος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται  

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 6 κατηγορούμενους, οι τέσσερις αρνήθηκαν το σε βάρος τους κατηγορητήριο, ένας 36χρονος αποδέχθηκε μόνο μια επιμέρους πράξη και ο ένας πυροτεχνουργός (της Πολεμικής Αεροπορίας) τήρησε το δικαίωμα της σιωπής.

Ο 36χρονος συλληφθείς, φέρεται να αποδέχθηκε μόνο ότι ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής, στη βομβιστική επίθεση στην Εθνική Τράπεζα στα Πετράλωνα, αρνούμενος όλες τις άλλες πράξεις που του καταλογίζονται.

Η νεαρή συγκατηγορούμενή του για την ίδια υπόθεση, φέρεται να υποστήριξε ότι βρέθηκε με το αυτοκίνητό της στον τόπο της επίθεσης στα Πετράλωνα, αλλά δε γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί.

Η μεταγωγή των κατηγορουμένων στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έγινε στις 9 το πρωί, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό