21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Προτιμώ να φύγω παρά να αλλάξω αγωνιστική φιλοσοφία

Ειδήσεις Ελλάδα

Όχι μόνο στο αυριανό (9/12) παιχνίδι με τη Λίνκολν, αλλά και στα τρέχοντα προβλήματα της ομάδας του αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, ενόψει του αγώνα για την 6η ημέρα των ομίλων του Conference League.

«Σίγουρα το κλίμα δεν είναι καλό, αλλά πρέπει να προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα. Και έχουμε να παίξουμε ένα σημαντικό ματς σε μια άλλη διοργάνωση και πρέπει να ανακτήσουμε και την ένταση στο παιχνίδι μας και στην αυτοπεποίθηση.

Έτσι, με αυτό το σκεπτικό προετοιμαστήκαμε ώστε να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι με τις γνωστές απουσίες. Για παράδειγμα, ο Αουγκούστο δεν είναι έτοιμος για να παίξει από την αρχή ενώ δεν θα έχουμε τους Βιεϊρίνια, Μιτρίτσα, Ίνγκασον και Μιχαηλίδη», σχολίασε ο Ρουμάνος τεχνικός.

Ο Λουτσέσκου παραδέχθηκε, επίσης, πως έκανε λάθος για την αρχική τοποθέτησή του στις αρχές της φετινής σεζόν, όταν έκανε λόγο για πρωτάθλημα. «Ήταν στρατηγικό το λάθος μου, όταν είπα πως θα πάρουμε το Πρωτάθλημα στην πρώτη συνέντευξη Τύπου», υπογράμμισε.

Όσο για τον αυριανό αγώνα; «Πρέπει να έχουμε πάθος και ένταση σε όλη τη διάρκεια γιατί θέλουμε να κερδίσουμε και να προκριθούμε. Όλο αυτό το διάστημα που διανύουμε, δεν είναι όλα μαύρα. Άλλο είναι το πρόβλημα, δεν είναι κακή η ομάδα.

Ξέρουμε ότι πρέπει να παλέψουμε και να προκριθούμε και να κερδίσουμε το κίνητρό μας. Αυτή η πρόκριση μπορεί να μας δώσει ενέργεια, για να μας δώσει την δυνατότητα να παλέψουμε δυνατά και στο πρωτάθλημα για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος».

Ερωτηθείς για το τι θα μπορούσε να πει στον κόσμο της ομάδας, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είπε: «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, δεν είναι η στιγμή να μιλήσω αυτή την στιγμή για την επόμενη ημέρα. Δεν είχα τον χρόνο να δουλέψω όπως θα ήθελα με την ομάδα.

Νιώθω πως έχουμε μία διαφορετική φιλοσοφία εγώ με την ομάδα, αλλά δεν είχαμε τον χρόνο λόγω των πολλών παιχνιδιών. Και όταν γίνεται η προπόνηση, γίνεται σε διαφορετικά γκρουπ. Στον κόσμο αρέσει να ακούει ότι θα χτίσουμε ξανά την ομάδα. Δεν είναι η ώρα να κάνουμε αυτή την συζήτηση».

Ως προς το ενδεχόμενο να παίξει ο ΠΑΟΚ με τρεις κεντρικούς αμυντικούς για να μη δέχεται εύκολα γκολ; «Θα μπορούσε να είναι μία πιθανότητα, αλλά με τρείς αμυντικούς θα έπρεπε να οπισθοχωρήσουμε και να μην παίξουμε όπως θέλουμε. Η ομάδα που θέλει να κερδίσει τίτλους δεν μπορεί να το κάνει. Προτιμώ να αποχωρήσω παρά να αλλάξω το ποδόσφαιρο που θέλω να παίζουμε».

Για την απουσία νέων ποδοσφαιριστών από την ομάδα είπε: «Όταν ένας παίκτης δεν αξίζει να παίξει, τότε δεν τον χρησιμοποιώ, δεν είμαι ηλίθιος να τον βάλω. Οι νέοι παίκτες δείχνουν τον ενθουσιασμό τους. Ο χρόνος κυλά υπέρ τους.

Κωνσταντέλιας και Κούτσιας πρέπει να δουλέψουν περισσότερο, όταν έχω την δυνατότητα τους χρησιμοποιώ. Ένας από τους παίκτες που εκτιμώ και λυπάμαι που δεν τον χρησιμοποίησα είναι ο Τσιγγάρας, που δεν τον έβαλα μέχρι τώρα. Θα του δώσω χρόνο συμμετοχής.

Είχαμε όμως και άλλους έμπειρους παίκτες στην μεσαία γραμμή. Ίσως κάποια πράγματα να ταιριάξουν στην πορεία. Μέχρι στιγμής όλα τα παιχνίδια χρειάζονταν αυτή την εμπειρία. Ο Κωνσταντέλιας πριν από τις δύο εβδομάδες, επέστρεψε απο τον κορωνοϊό και ήταν από τις πιο δύσκολες εβδομάδες.

Στο ποδόσφαιρο δεν έχουμε μνήμη, θυμόμαστε μόνο το τώρα και όχι τι συνέβη νωρίτερα. Πριν απο δύο εβδομάδες είχαμε καλή απόδοση».

Κληθείς να σχολιάσει τον άλλο αγώνα (Κοπεγχάγη-Σλόβαν Μπρατισλάβας), είπε: «Δεν είναι στο χέρι της Σλόβαν, που παίζει με την Κοπεγχάγη η οποία είναι πρώτη. Η Κοπεγχάγη δεν θα μπει στο παιχνίδι θέλοντας να χάσει με 3-0 χωρίς να προσπαθήσει καν.

Είναι διαφορετική η νοοτροπία των δύο ομάδων. Εμείς πρέπει να κερδίσουμε και να κάνουμε το καθήκον μας. Να είμαστε επιθετικοί απέναντι σε μία ομάδα που είναι έξω από την διοργάνωση. Νομίζω ότι εξαρτάται και από εμάς για την πρόκριση».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό