16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Προσπάθεια ανάκαμψης της μετοχής μετά το selloff

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι μετοχές της Tesla επιχείρησαν μια μέτρια ανάκαμψη στις προσυνεδριακές συναλλαγές την Τετάρτη μετά από το selloff που έσυρε τη μετοχή στη χαμηλότερη αξία κλεισίματος από τον Αύγουστο του 2020.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο περίπου 1,6% στα 109,79 δολάρια. Την Τρίτη, η μετοχή της Tesla είχε υποχωρήσει 12% αφού ανέφερε απογοητευτικά στοιχεία για την παράδοση οχημάτων.

Στο επίπεδο κλεισίματος, η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει εξαλείψει όλα τα κέρδη της από τότε που προστέθηκε στον S&P 500 στα τέλη του 2020. Η μετοχή της έχει υποχωρήσει 74% από την κορύφωσή της τον Νοέμβριο του 2021.

Τον τελευταίο καιρό, οι ανησυχίες για τη ζήτηση οχημάτων έχουν παρασύρει τη μετοχή χαμηλότερα. Η εμπλοκή του διευθύνοντος συμβούλου Έλον Μασκ με το Twitter έχει επίσης απογοητεύσει τους επενδυτές. Τώρα, οι ανησυχίες αυξάνονται και για τα περιθώρια κέρδους της Tesla.

Ωστόσο, οι αναλυτές της Wall Street βλέπουν θετικά στοιχεία για την Tesla. Η μέση τιμή-στόχος της FactSet είναι πάνω από 250 δολάρια από το πρωί της Τετάρτης, υποδηλώνοντας ότι η μετοχή θα μπορούσε να υπερδιπλασιαστεί από το κλείσιμο της Τρίτης. Μεμονωμένοι επενδυτές αγόρασαν περίπου 178 εκατ.  δολάρια σε μετοχές της Tesla την Τρίτη, σύμφωνα με στοιχεία της Vanda Research.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό