22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Προσεχώς στην Ευρώπη – Toyota Urban SUV Concept!

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία εταιρία σαν την Toyota δεν μπορεί να μην διαθέτει πρόταση στην άκρως ανταγωνιστική και ραγδαία επεκτεινόμενη κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών B-SUV και αυτήν ακριβώς την… παρατυπία θα διορθώσει η ιαπωνική μάρκα εντός του 2024 λανσάροντας ένα compact, ηλεκτρικό SUV. Ένα compact, ηλεκτρικό SUV που θα αντλεί σχεδιαστικά στοιχεία από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας της και την τεχνολογία/τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει χάρη στα “bZ” μοντέλα της. Τέλος, ένα compact, ηλεκτρικό SUV για το οποίο μας προετοιμάζει με το ολοκαίνουριο Toyota Urban SUV Concept που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του ετήσιου Kenshiki forum που διεξάγεται στην Βρυξέλες!

Προς το παρόν δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το επερχόμενο μοντέλο της Toyota. Πορευόμαστε μονάχα με βάση τις φωτογραφίες που δείχνουν ένα όχημα με ισχυρό χαρακτήρα και έντονο παρουσιαστικό χωρίς κεντρική γρίλια, με τα λεπτά φωτιστικά σώματα να υιοθετούν τις τελευταίες τάσεις εντός της Toyota και τις δύο προσθήκες στα άκρα του προφυλακτήρα κάθετα τοποθετημένες, τετραγωνισμένα φτερά, έντονα πλαστικά προστατευτικά σε ολόκληρη την περίμετρο του αμαξώματος και το πίσω μέρος με την διπλή αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, σπορ προφυλακτήρα και τα φανάρια που ενώνονται όπως επιβάλλουν οι τάσεις αυτή την περίοδο, με μία λεπτή μπάρα LED που διατρέχει ολόκληρο το πλάτος του αμαξώματος. Σύμφωνα με την Toyota, το μήκος του Urban SUV Concept ή για την ακρίβεια, της έκδοσης παραγωγής του που θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή εντός του 2024, θα είναι στα 4.3 μέτρα με πλάτος 1.82 και ύψος 1.62 μέτρα.

Η ιαπωνική εταιρία αναφέρει ότι οι εσωτερικοί χώροι θα μεγιστοποιηθούν με μία ευέλικτη καμπίνα η οποία θα προσαρμόζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη ώστε να προσφέρει περισσότερους χώρους για τους επιβάτες ή τις αποσκευές ανά περίπτωση αν και σε αυτό το σημείο η Toyota δεν δημοσιεύει καμία φωτογραφία από το εσωτερικό του Urban SUV Concept. Αυτό που δηλώνει όμως είναι ότι το μοντέλο παραγωγής θα είναι διαθέσιμο τόσο με έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα όσο και με δύο, έναν σε κάθε άξονα, ώστε να προσφέρει δυνατότητες τετρακίνησης ενώ δύο θα είναι και οι επιλογές όσον αφορά στο μέγεθος της μπαταρίας, με τον πελάτη να είναι αυτός που θα επιλέγει τελικά αυτό που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες του.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η Toyota σκοπεύει να παρουσιάσει έξι αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη μέχρι το 2026. Έτσι, θα ξεκινήσει ένα ευέλικτο portfolio εξηλεκτρισμένων προϊόντων που θα την βοηθήσει να πετύχει τον στόχο της για την συγκεκριμένη αγορά που δεν είναι άλλος από την πώληση αποκλειστικά οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων μέχρι το 2035 και εν τέλει, η επίτευξη πλήρους κλιματικής ουδετερότητας όσον αφορά στις εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2040. Περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά στην έκδοση παραγωγής του Urban SUV Concept θα έχουμε εντός του 2024!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό