23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Προς πανηγυρική επανεκλογή Ματαρέλα στην προεδρία της χώρας

Ειδήσεις Ελλάδα

Να στηρίξουν δυναμικά την επανεκλογή του προέδρου της δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα ζήτησε από τους αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνησή του o πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, μετά τις αλλεπάλληλες ανεπιτυχείς προσπάθειες για εκλογή νέου προέδρου της ιταλικής δημοκρατίας, από το Κοινοβούλιο.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όλοι οι ηγέτες ανταποκρίθηκαν και συμφώνησαν πριν από λίγο να ζητήσουν επίσημα από τον Ιταλό πρόεδρο να παραμείνει στη θέση του για μια νέα θητεία.

Παράλληλα, ο κεντρώος πρώην πρόεδρος της βουλής, Πιερφερντινάντο Καζίνι (ο οποίος εθεωρείτο μια ενδεχόμενη εναλλακτική για την προεδρία) έκανε γνωστό ότι κάνει «βήμα πίσω» και τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ μιας δεύτερης θητείας του Ματαρέλα.

Επίσης και το ιταλικό κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα τάχθηκε πριν από λίγο και επίσημα υπέρ της επανεκλογής Ματαρέλα. Σε tweet του, ο γραμματέας των «Δημοκρατικών», Ενρίκο Λέτα, πρίν λίγο έγραψε «Grazie Presidente» (Ευχαριστούμε, Πρόεδρε).

Νωρίτερα, ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, εξέφρασε και αυτός ανοικτά την υποστήριξή του στον νυν πρόεδρο. «Η ηγετική ομάδα πρέπει να μείνει ως έχει: ο Ματαρέλα στην προεδρία και ο Ντράγκι πρωθυπουργός, είναι η πιο λογική λύση», δήλωσε.

Επειτα από τις παραπάνω εξελίξεις, η επανεκλογή του Ιταλού προέδρου της δημοκρατίας, σήμερα το απόγευμα, θεωρείται, πλέον, δεδομένη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό