23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Προληπτική εκκένωση Ευυδρίου, Υπέρειας και του οικισμού Πυργάκια

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην προληπτική εκκένωση του Μεγάλου και Μικρού Ευυδριου, της Υπέρειας, του οικισμού Πυργάκια προχωρούν οι αρχές.

Πρόκειται για χωριά τα οποία βρίσκονται στο Δήμο Κιλελέρ. Από εκεί περνά ο ποταμός Ενιπέας – έχει βρέξει πάρα πολύ και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε σημεία που βρίσκονται ψηλά για παν ενδεχόμενο.

Η κακοκαιρία Elias που πλήττει την χώρα, έχει οδηγήσει σε εκκενώσεις περιοχών, με μηνύματα που εστάλησαν από το 112.

Μεγάλα πλημμυρικά φαινόμενα σημειώνονται λόγω της κακοκαιρίας στον δρόμο από Χάλκη προς Πλατύκαμπο, ενώ σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και το χωριό Σωτήριο το οποίο έχει για μια ακόμη φορά εκκενωθεί και από τους 200 περίπου κατοίκους.

Στον δήμο Κιλελέρ, σύμφωνα με πληροφορίες έσπασε το φράγμα του Γκουσμπασανιώτη και απειλεί τα χωριά Χάλκη και Πλατύκαμπος ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον δρόμο Πλατυκάμπου-Χάλκης.

Νέες διακοπές ηλεκτροδότησης

Από το απόγευμα της Τετάρτης υπάρχουν νέες διακοπές ηλεκτροδότησης σε χωριά κοντά στην πόλη . Χωρίς ρεύμα είναι το χωριό Νέο Περιβόλι του δήμου Κιλελέρ, ο οικισμός Αναγέννηση της τοπικής κοινότητας Μελίας στον δήμο Κιλελέρ και η Δήμητρα του δήμου Αγιάς.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Αρκετοί δρόμοι είναι αποκλεισμένοι σε όλη το νομό Λάρισας, αλλά και της Μαγνησίας.

Ειδικότερα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα (έντονη βροχόπτωση και μεγάλος όγκος νερού), έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων:

στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου από τον Κόμβο 304 ΠΕΒ μέχρι την πόλη του Βόλου σε αμφότερα τα ρεύματα κυκλοφορίας (προς Βόλο & προς Λάρισα).στην Ε.Ο. Βόλου – Φαρσάλων από τη θέση «Κόκκινος» μέχρι τις Μικροθήβες σε αμφότερα τα ρεύματα κυκλοφορίας (προς Μικροθήβες & προς Βόλο).

Την ίδια στιγμή, τα παρακάρλια χωριά αντιμετωπίζουν κίνδυνο να πλημμυρίσουν εκ νέου. Μήνυμα του 112 εστάλη νωρίτερα στους κατοίκους στο Σωτήριο όπου έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση όπως και στο Αρμένιο.

Κλειστός ο δρόμος Λάρισας-Φαρσάλων

Την ίδια στιγμή, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω δυσμενών καιρικών φαινόμενων, ισχύουν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λάρισας – Φαρσάλων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας (χ.θ. 8+000) έως τα Φάρσαλα.Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Φαρσάλων -Βόλου, από τα Φάρσαλα έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων.

Εξαιρούνται:

Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας.Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό