24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Προληπτικά της αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητες του αντιπροέδρου

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην αφαίρεση όλων των καθηκόντων της και των ευθυνών που απορρέουν από την θέση του αντιπροέδρου της Ευρωβουλής, από την Εύα Καϊλή, στο πλαίσιο των εξελίξεων του Qatargate ανακοίνωσε με δηλώσεις της η πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου  Ρομπέρτα Μέτσολα.

Παράλληλα, με νέα ανακοίνωσή της η oμοσπονδιακή  εισαγγελία, έκανε γνωστό πως την Τετάρτη θα παρουσιαστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος οι τέσσερις συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων η Εύα Καϊλή.

Ειδικότερα, σημειώνει ότι «αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κατασχέθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία: 600.000 ευρώ στο σπίτι ενός υπόπτου, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μια βαλίτσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στις Βρυξέλλες και περίπου 150.000 ευρώ σε διαμέρισμα που ανήκει σε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μέχρι στιγμής, για την υπόθεση έχουν προσαχθεί έξι άτομα. Τέσσερα από αυτά, συμπεριλαμβανομένου ενός βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχουν συλληφθεί. Αυτοί οι ύποπτοι θα παρουσιαστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος την Τετάρτη».

Μέτσολα: «Προτιμούμε να κρυώσουμε από το να ξεπουληθούμε»

Όσον αφορά τις δηλώσεις Μέτσολα. η πρόεδρος της ευρωβουλής ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Ως προληπτικό μέτρο, και πάλι με πλήρη σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας, αφαίρεσα από την εν λόγω Αντιπρόεδρο όλα τα καθήκοντα και ευθύνες που σχετίζονται με τον ρόλο της ως Αντιπροέδρου, και συγκάλεσα έκτακτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων για να δρομολογήσω τη διαδικασία του άρθρου 21 για να τερματιστεί η θητεία της ως Αντιπροέδρου, σε μια προσπάθεια να προστατευθεί η ακεραιότητα αυτού του Σώματος».

«Δεν θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σαν να μη συνέβη τίποτα, είπε επίσης η Μέτσολα. Θα δρομολογήσουμε μια μεταρρυθμιστική διαδικασία για να δούμε ποιος έχει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις μας, πώς χρηματοδοτούνται οι εν λόγω οργανισμοί, ΜΚΟ και άνθρωποι, ποιους συνδέσμους με τρίτες χώρες έχουν, θα ζητήσουμε μεγαλύτερη διαφάνεια όσον αφορά τις συναντήσεις με ξένους παράγοντες και εκείνους που συνδέονται με αυτούς. Θα ταρακουνήσουμε αυτό το Κοινοβούλιο και αυτή την πόλη και χρειάζομαι τη βοήθειά σας για να το κάνουμε.

Θα προστατεύσουμε αυτούς που μας βοηθούν να εκθέσουμε την εγκληματικότητα και θα εξετάσω τα συστήματα μας για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος για να δω πώς μπορούν να γίνουν ισχυρότερα.

Αλλά πρέπει επίσης να πω ότι, αν και μπορούμε πάντα να επιδιώξουμε να αυξήσουμε τους αποτρεπτικούς παράγοντες και τη διαφάνεια, θα υπάρχουν πάντα κάποιοι για τους οποίους μια σακούλα μετρητών θα αξίζει πάντα τον κίνδυνο. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να καταλάβουν αυτοί οι άνθρωποι ότι θα πιαστούν. Ότι οι υπηρεσίες μας λειτουργούν και ότι θα αντιμετωπίσουν την πλήρη ισχύ του νόμου. Όπως συνέβη σε αυτή την περίπτωση.

Σε εκείνους τους κακόβουλους παράγοντες, σε τρίτες χώρες, που πιστεύουν ότι μπορούν να αγοράσουν το δρόμο τους προς τα εμπρός. Που πιστεύουν ότι η Ευρώπη είναι προς πώληση. Που νομίζουν ότι μπορεί να πάρουν τον έλεγχο των ΜΚΟ μας. Σας λέω ότι θα βρείτε αυτό το Κοινοβούλιο σταθερά απέναντί σας.

Είμαστε Ευρωπαίοι. Προτιμούμε να κρυώσουμε από το να ξεπουληθούμε» κατέληξε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό