16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Προκαταρκτική έρευνα για το στέγαστρο Καλατράβα

Ειδήσεις Ελλάδα

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας σχετικά με το κλείσιμο του ΟΑΚΑ και του ποδηλατοδρομίου, εξαιτίας σοβαρού προβλήματος στη στατικότητα των δύο στεγάστρων «Καλατράβα».

Ο κ. Ελευθεριάνος έδωσε εντολή να ερευνηθεί σε βάθος 5ετίας:

ποιες ήταν οι εισηγήσεις του κατασκευαστή για τη συντήρηση κι αν τηρήθηκαναν υπήρχαν εισηγήσεις άλλων οργάνων για περιοδική συντήρηση κι αν ναι,  σε ποιους είχαν υποβληθεί και ποια ήταν η κατάληξή τουςγιατί έγινε η μελέτη που έδειξε τώρα το πρόβλημα στατικότητας και με ποια αφορμή ξεκίνησε αυτή.

Τα αδικήματα που θα διερευνηθούν μεταξύ άλλων είναι έκθεση σε κίνδυνο και παραβίαση κανόνων οικοδομικής ασφάλειας.

«Λουκέτο» στο ΟΑΚΑ

Υπενθυμίζεται ότι μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ εντόπισε πρόβλημα στατικότητας στις μεταλλικές κατασκευές του στεγάστρου Καλατράβα στο Κεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ και στο Ποδηλατοδρόμιο, με αποτέλεσμα η διοίκηση να αποφασίσει το κλείσιμο του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε καθώς το ΤΑΙΠΕΔ ανέλαβε την ανακαίνιση των στεγάστρων. Όπως σημειώνει η διοίκηση του ΟΑΚΑ, τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει και σε νέα μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία που υπάρχουν σήμερα.

Γ. Βρούτσης: Το ΟΑΚΑ θα ξαναλειτουργήσει, προτεραιότητα η ασφάλεια

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, έκανε λόγο για μια «δύσκολη και δυσάρεστη, αλλά αυτονόητη απόφαση, με βάση τη μελέτη που ήρθε στα χέρια μου».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, είπε ότι «το ΟΑΚΑ είναι η καρδιά του αθλητισμού και δεσμευόμαστε ως κυβέρνηση ότι δεν θα σταματήσει να χτυπάει», ενώ υπογράμμισε ακόμη ότι «θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξαναλειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις το συντομότερο δυνατό, αλλά προτεραιότητα είναι η ασφάλεια».

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι το πρόβλημα δεν αφορά την κύρια εγκατάσταση (τις κερκίδες του κεντρικού σταδίου), αλλά μόνο το στέγαστρο Καλατράβα.

Ο κ. Βρούτσης υπενθύμισε ανάλογη μελέτη που είχε γίνει πριν από λίγα χρόνια εξαιτίας της ασυνήθιστης ταλάντωσης σε εξέδρα του ΟΑΚΑ, στη διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ-Μπάγερν Μονάχου για το Champions League, η οποία δεν είχε δείξει πρόβλημα στατικότητας στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό