17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε εξέλιξη η έρευνα για το θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας από τη Χίο, η οποία ενώ νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με αμυγδαλίτιδα, υπέστη ανακοπή και κατέληξε.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η Εισαγγελία Ιωαννίνων διέταξε προκαταρκτική έρευνα για την διερεύνηση του αδικήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Η έρευνα ζητήθηκε αφού κατατέθηκαν τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα που έκανε το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων αμέσως μετά το θάνατο της νεαρής κοπέλας.

Σήμερα αναμένονται επίσης τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο την 20χρονη φοιτήτρια.

Παράλληλα, προκαταρκτική έρευνα διενεργείται και από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου κατέληξε η κοπέλα. Στο πλαίσιο αυτό καταθέτουν γιατροί και άλλο προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Την έρευνα διάταξε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης. Μιλώντας στην τηλεόραση του Action24, ο κ. Καρβέλης ανέφερε οτι πρόκειται για «ένα αμιγώς ιατρικό ζήτημα το οποίο θα πρέπει να το δούμε από αυτή την πλευρά».

«Πολλές φορές έχει συμβεί περιστατικά να παρουσιάζουν ραγδαία επιδείνωση. Απαντήσεις σε αυτά τα ζητήματα- που σαφώς και πρέπει να δοθούν- θα δώσει μεν η νεκροψία, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, και η επείγουσα προκαταρκτική εξέταση που έχει αναλάβει καθηγήτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου των Ιωαννίων προκειμένου να διαπιστώουμε τα αίτια κάτω από τα οποία συνέβη το περιστατικό», πρόσθεσε.

Το χρονικό

Το κορίτσι πήγε στο νοσοκομείο στις 5 Σεπτεμβρίου μαζί με φιλικό της πρόσωπο. Η διάγνωση ήταν αμυγδαλίτιδα και χρειάστηκε να υποβληθεί σε ενέσιμη θεραπευτική αγωγή στο νοσοκομείο.

Η πορεία της υγείας της είχε σκαμπανεβάσματα, με τον πυρετό να υποχωρεί και να ανεβαίνει εκ νέου, αν και αρχικά η αγωγή είχε δώσει μια εικόνα βελτίωσης. Στη συνέχεια υπήρξε μια σταδιακή επιδείνωση, η οποία ήταν ραγδαία το τελευταίο εικοσιτετράωρο με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί το κορίτσι αφού υπέστη ανακοπή. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της υποβλήθηκε επίσης σε αξονική τομογραφία.

Μία εβδομάδα μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, έφυγε από τη ζωή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό