17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 17χρονος Ρομά

Ειδήσεις Ελλάδα

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή (22/12) πήρε ο 17χρονος Ρομά που συνελήφθη χθες, Τρίτη, για την υπόθεση με την καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός αστυνομικού και τον σοβαρό τραυματισμό άλλου ενός.

Σημειώνεται πως ο 17χρονος είναι ξάδερφος του 20χρονου συλληφθέντα για την καταδίωξη στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flash.gr, στον 17χρονο αποδόθηκαν οι εξής κατηγορίες: αντίσταση, απείθεια, σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές, επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε θάνατος και βαριά σωματική βλάβη και τον νόμο παράβασης περί μη έκδοσης ταυτότητας.

Ο 17χρονος φέρεται να είπε μεταξύ άλλων, ενώπιον των δικαστικών Αρχών: «Μαζί με τον ξάδερφό μου πήγαμε και κλέψαμε ένα αμάξι και συναντηθήκαμε με τους άλλους λίγο πιο μετά. Στην αρχή μπήκαμε όλοι στο ίδιο αυτοκίνητο. Μετά κλέψαμε άλλο ένα. Μετά κλέψαμε ακόμα δύο. Στο Δαφνί μας πήρανε χαμπάρι οι αστυνομικοί ήθελαν να μας σταματήσουν. Εμείς δεν σταματήσαμε. Εγώ μετά έφυγα πήγα στο Πέραμα και άφησα το αμάξι».

Ο 17χρονος εντοπίστηκε χθες από την ΕΛΑΣ σε καταυλισμό Ρομά στο Πέραμα, ενώ υπήρξε και ένταση κατά τη σύλληψή του καθώς αντέδρασαν άλλα άτομα που βρίσκονταν στο σημείο. Μάλιστα, ο 17χρονος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα πλέον να αντιμετωπίζει και την κατηγορία της απείθειας.

Οι δύο συλληφθέντες, μαζί με ακόμη δύο συνεργούς τους, αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες και συγκεκριμένα: Δικογραφία για εγκληματική οργάνωση (συμμορία), διακεκριμένες κλοπές, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε θάνατος, η οποία σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, μετά από διαδοχικές κλοπές οχημάτων στο Πέραμα και στη Νίκαια Αττικής από μέλη εγκληματικής οργάνωσης, κατά τη διαφυγή των οποίων και συνεπεία επικίνδυνης οδήγησης, προκλήθηκε θανάσιμος τραυματισμός αστυνομικού και τραυματισμός ακόμη τριών.

Κηδεύθηκε ο 29χρονος αστυνομικός

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα Τετάρτη (20/12), τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καλλιθέας Πατρών η κηδεία του 29χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που «έχασε» τη ζωή του στην καταδίωξη που σημειώθηκε στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Το πρωί, η μητέρα του νεαρού Ρομά, ενός εκ των δύο συλληφθέντων που εμπλέκονται στην καταδίωξη στην Αθηνών – Κορίνθου στην οποία σκοτώθηκε ο 29χρονος Αστυνομικός ΔΙΑΣ, Χρήστος Κουρουνιώτης και τραυματίστηκε σοβαρά 33χρονος συνάδελφός του, ζήτησε «συγγνώμη».

Όπως είπε η γυναίκα, «ζητάω συγγνώμη για αυτό που συνέβη. Ζητώ συγγνώμη για τον θάνατο του αστυνομικού, το παιδί μου είναι καλό», μιλώντας στο STAR.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό