22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Προγραμματικές δηλώσεις: Ξεκινά το απόγευμα η συζήτηση στη Βουλή – Το χρονοδιάγραμμα – Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Τις προγραμματικές δηλώσεις από το βήμα της Βουλής, αναμένεται να παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα της Πέμπτης (6/7) στις 17:00.

Με τον πρωθυπουργό να προχωρά στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ξεκινά και επίσημα η διαδικασία της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή, για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να ξεκινήσει τη διαδικασία με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων στις 17:00 της Πέμπτης, 6 Ιουλίου.

Στη συζήτηση θα μετάσχουν τα μέλη της νέας κυβέρνησης, οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και βουλευτές από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει μέτρα άμεσης εφαρμογής για τη στήριξη των πολιτών αλλά και μέτρα – έκπληξη, τα οποία δεν έχουν ακόμη «διαρρεύσει».

Μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό αναμένεται μια σειρά ομιλιών εισηγητών όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων και, κατόπιν, οι τοποθετήσεις των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων, εφόσον το επιθυμούν.

Στο πλαίσιο της τριήμερης συζήτησης θα τοποθετηθούν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και βουλευτές, με τους τελευταίους, να εντάσσονται σε κύκλους ομιλητών κατ΄ αναλογία της δύναμης των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Ονομαστική η ψήφος εμπιστοσύνης

Η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα είναι ονομαστική δι’ εκφωνήσεως και θα διεξαχθεί αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων και το αργότερο ως τη δωδεκάτη νυχτερινή της τρίτης ημέρας από την έναρξη της συζήτησης, δηλαδή, το Σάββατο, 8 Ιουλίου 2023.

Η κυβέρνηση απολαύει της εμπιστοσύνης της Βουλής, αν η πρόταση εμπιστοσύνης εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων Βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη από τα 2/5 (120) του όλου αριθμού των βουλευτών.

Το χρονοδιάγραμμα των προγραμματικών δηλώσεων

Πέμπτη, 06/07/2023: 17:00 (ολομέλεια) Ανάγνωση και συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων κυβέρνησης (ομιλίες πρωθυπουργού και αρχηγών κομμάτων)

Παρασκευή, 07/07/2023: 09:00 (ολομέλεια) Συνέχιση της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων κυβέρνησης

Σάββατο, 08/07/2023: 09:00 (ολομέλεια) Συνέχιση της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων κυβέρνησης και ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση. (κλείσιμο συζήτησης με ομιλίες πρωθυπουργού και αρχηγών κομμάτων με αντίστροφη σειρά)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό