24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Προβλήματα της Ρωσίας πίσω από τις ανακατατάξεις στην ηγεσία

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Πεντάγωνο δήλωσε την Πέμπτη ότι τα συνεχιζόμενα προβλήματα της Ρωσίας στην Ουκρανία οδήγησαν πιθανότατα στον τελευταίο ανασχηματισμό στη στρατιωτική ηγεσία και κάλεσε τη Μόσχα να τερματίσει τον πόλεμο, αντί να στραφεί σε νέους στρατηγούς για να επιβλέψουν την εισβολή που διαρκεί σχεδόν ένα χρόνο.

Η Ρωσία διόρισε την Τετάρτη τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γερασίμοφ για να επιβλέπει τη στρατιωτική εκστρατεία στην Ουκρανία. Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, η Ρωσία είχε τοποθετήσει στη θέση αυτή τον Σεργκέι Σουρόβικιν. Ο Σουρόβικιν θα παραμείνει τώρα ως αναπληρωτής του Γερασίμοφ.

«Πιθανότατα αντικατοπτρίζει κάποιες από τις συστημικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ρωσικός στρατός από την αρχή αυτής της εισβολής», δήλωσε ο ταξίαρχος Πάτρικ Ράιντερ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Έχουμε μιλήσει για μερικά από αυτά τα πράγματα όσον αφορά τα προβλήματα εφοδιασμού, τα προβλήματα διοίκησης και ελέγχου, τα προβλήματα υποστήριξης, το ηθικό και την αποτυχία να επιτύχουν τους στρατηγικούς στόχους που έχουν θέσει για τους εαυτούς τους».

: Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό