23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Προβάδισμα Τραμπ στην κούρσα για την επιλογή του ρεπουμπλικάνου υποψηφίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Με μεγάλο προβάδισμα είναι μπροστά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έναντι των αντιπάλων του στην κούρσα για την επιλογή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ του 2024.

Mόλις πέντε ημέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες και ξεκινήσει η διαδικασία ανά πολιτεία, η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, δείχνει πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο προτιμώμενος υποψήφιος για το 49% των αυτοαποκαλούμενων Ρεπουμπλικανών.

Η πρώην κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι κερδίζει τη στήριξη του 12% των Ρεπουμπλικανών και ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις του 11%.

Ο επιχειρηματίας Βίβεκ Ραμασουάμι εξασφαλίζει τη στήριξη του 4% των Ρεπουμπλικανών, ενώ κανείς άλλος υποψήφιος δεν λαμβάνει ποσοστό άνω του 2%, βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης. Ένα ποσοστό 18% των ερωτηθέντων λέει πως δεν γνωρίζει ποιον υποψήφιο θα επιλέξει.

Οι μισοί Ρεπουμπλικάνοι θέλουν τον Τραμπ για την προεδρία 

Η δημοσκόπηση με τη συμμετοχή 1.941 αυτοαποκαλούμενων Ρεπουμπλικανών διεξήχθη σε ολόκληρη τη χώρα, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως δεν προβλέπει απαραίτητα ποιος θα επικρατήσει στις προκριματικές εκλογές την προσεχή Δευτέρα στην Άιοβα, την πρώτη από τις πολιτείες που θα αποφασίσουν για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, σε μια εκλογική διαδικασία η οποία θα καθορίσει ποιος θα επιχειρήσει να ανατρέψει τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό