16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Προβάδισμα Κασσελάκη με 45,47%, η Αχτσιόγλου στο 36,21 – Στο δεύτερο γύρο θα κριθεί ο νικητής

Ειδήσεις Ελλάδα

Ψήφισαν πάνω από 146.000 πολίτες

Στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, με ποσοστό 45,47% και δεύτερη η Έφη Αχτσιόγλου με 36,21%.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Δρόσος, ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος ψήφισαν 146.635 πολίτες.

Με καταμετρημένο το 90,13% των ψήφων, δηλαδή με βάση τα αποτελέσματα από 484 τμήματα, οι υποψήφιοι συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά και ψήφους:

Στέφανος Κασσελάκης 45,47%, – 51.516 ψήφος
Έφη Αχτσιόγλου 36,21%, – 41.098 ψήφους
Νίκος Παππάς 8,64% – 9.894 ψήφους
Ευκλείδης Τσακαλώτος 8,04%, – 9.537 ψήφους
Στέφανος Τζουμάκας 1,28% – 1.457 ψήφους

Κασσελάκης: Έγινε το πρώτο βήμα για μια προοδευτική κυβέρνηση σύντομα, το έχει ανάγκη ο κόσμος

«Να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στις τρεις απώλειες που είχαμε στη στρατιωτική αποστολή στη Λιβύη και τις σκέψεις μου στις οικογένειες των δύο άλλων ανθρώπων που δε γνωρίζουμε αν είναι εν ζωή ή όχι. Αυτοί είναι ήρωες της κοινωνίας μας», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά το πρόβάδισμά του στις εκλογές ανάδειξης προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Αναφορικά με την σημερινή μέρα, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους εθελοντές της εκλογικής διαδικασίας όχι μόνο εκείνους που δούλεψαν σκληρά για την δική μας καμπάνια αλλά και όλους όσους ήταν στις εφορευτικές επιτροπές. Ήταν ένα μεγάλο εγχείρημα, απρόσμενα μεγάλο», συμπλήρωσε.

«Όπου είχα πάει τις τελευταίες εβδομάδες, την πρώτη εβδομάδα, ο κόσμος μου έλεγε «να αντέξεις, να αντέξεις» λόγω των επιθέσεων από όλα τα συστήματα. Την δεύτερη και τρίτη βδομάδα όμως έγινε «είσαι η ελπίδα μας» και θέλω να απευθυνθώ σε αυτόν τον κόσμο και να του πω έγινε το πρώτο βήμα για μια προοδευτική κυβέρνηση σύντομα, το έχει ανάγκη ο κόσμος».

«Θα πρέπει όλοι να επιστρέψουμε την επόμενη Κυριακή στις κάλπες και να αναμετρηθούμε με την κυβέρνηση, η οποία αυτή τη στιγμή δεν εκπροσωπεί την ιστορία του κόσμου επαρκώς. Πάμε για τη νίκη».

 

Αχτσιόγλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων

«Σήμερα είναι μεγάλη βραδιά για την παράταξή μας. 146.000 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για την ενίσχυση της προοδευτικής παράταξης, για την ενδυνάμωση της αριστεράς στην σύγχρονη εποχή, για ένα ακόμα που θα είναι ισχυρό για ένα κόμμα σύγχρονο» ανέφερε στην αρχή της δήλωσής της η κ. Έφη Αχτσιόγλου μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ για ανάδειξη προέδρου. «Ευχαριστώ όλες και όλους για την συμμετοχή σας. Ήταν η καλύτερη απάντηση στους κήρυκες της ηττοπάθειας, είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι σε όσους επιτίθεται στις αξίες μας, που διαχρονικά υπηρετούμε με πρωτεργάτη τον Αλέξη Τσίπρα»

«Σας καλώ να προσέλθετε στις κάλπες και την επόμενη Κυριακή διότι θα είναι καθοριστική. Θα καθορίσει αν τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας θα τους δώσουμε με πολιτικούς όρους ή όχι, και μιλώ για τους αγώνες στη Βουλή και στην κοινωνία, αν θα τους δώσουμε με όρους σοβαρότητας εμπειρίας και ευθύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, δεν μπορεί να πορεύεται στον θολά νερά των εύκολων λύσεων. Έχουμε ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό να είμαστε ειλικρινείς για το τι θέλουμε και πώς θα το επιτύχουμε κι αυτό που θέλουμε είναι να νικήσουμε το καθεστώς της δεξιάς και θα το επιτύχουμε αν έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας, στην κοινή μας πορεία και στους αγώνες που δώσαμε μαζί. Μαζί λοιπόν για τους αγώνες που έρχονται και για τη ζωή που μας αξίζει», δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου.

 

Τσακαλώτος: Η έμφαση στο πρόσωπο και στην εικόνα έχει διεισδύσει εκεί που δεν το περιμένει κανείς

«Έδωσα μια μάχη με πολλούς συντρόφους και συντρόφισσες για τις ιδέες, για την ιστορία και για την προοπτική της Αριστεράς», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από την Κουμουνδούρου και πρόσθεσε:

«Κατά την άποψή μου μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε ουσιαστική αντιπολίτευση έναντι της καταστροφικής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ευχαριστώ από την καρδιά μου όσους βοήθησαν. Βάλαμε σημαντική παρακαθήκη. Παρ’όλα αυτά είμαι αναγκασμένος να πω ότι η μεταπολιτική, δηλαδή η έμφαση στο πρόσωπο και στην εικόνα έχουν διεισδύσει εκεί που δεν το περιμένει κανείς, δηλαδή στην ουσία της πολιτικής. Είναι προφανές ότι θα υπάρχει στη συνέχεια η ίδια επιμονή για την Αριστερά και την ουσία της πολιτικής. Σας ευχαριστώ».

 

Παππάς: Η παράταξη μας βγήκε πιο δυνατή από αυτή τη διαδικασία των εκλογών

«Η παράταξη μας βγαίνει πιο δυνατή από αυτή τη διαδικασία. Είναι μια απόδειξη ότι πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτατα στον μετασχηματισμό του κόμματος μας σε μια αριστερή προοδευτική δημοκρατική παράταξη», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μετά από την ανακοίνωση του αποτελέσματος των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες έγιναν την Κυριακή.

Ο Νίκος Παππάς ήρθε τρίτος στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από τους Στέφανο Κασσελάκη και Έφη Αχτσιόγλου.

Συνεχάρη όλο τον κόσμο «που εργάστηκε ακούραστα για να γίνει άψογα αυτή η μεγάλη δημοκρατική γιορτή» και ευχαρίστησε όλους και όλες που στήριξαν την υποψηφιότητά του.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση, όπως παλιά, όπως και τώρα, όπως και πάντα, θα αγωνίζομαι για την ενότητα της παράταξης, για να γίνει πιο δυνατή και θα συνεχίσω με κάθε ικμάδα των δυνάμεων μου να υπερασπίζομαι όσα με καθαρότητα παρουσίασα στην προεκλογική αυτή περίοδο».

Είπε ότι «από αύριο όλοι οι συνυποψήφιοι -που τους ευχαριστώ για το υψηλό επίπεδο ήθους και ποιότητας του διαλόγου κατά την προεκλογική περίοδο- έχουμε υποχρέωση, από όποια θέση μας έταξε ο λαός του ΣΥΡΙΖΑ, ο προοδευτικός κόσμος, να υπηρετήσουμε την ανάγκη για μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή, να υπηρετήσουμε την παράταξη της νίκης».

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό