17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πριβέ ξεναγήσεις στην Ακρόπολη με 5.000 ευρώ;

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριβέ ξεναγήσεις στην Ακρόπολη , εκτός των κανονικών ωρών λειτουργίας, για επισκέπτες με… γερά πορτοφόλια σχεδιάζει να προσφέρει η Ελλάδα από την 1η Απριλίου 2024.

Το μέτρο εντάσσεται στο σχέδιο αναθεώρησης της πολιτικής έκδοσης εισιτηρίων για τους αρχαιολογικούς χώρους  και τα Μουσεία της Ελλάδας, η οποία θα έχει γενικευμένες αυξήσεις από τον Απρίλιο του 2025.

Η νέα υπηρεσία θα ισχύει για μάξιμουμ τέσσερις ομάδες έως πέντε ατόμων η καθεμία. Θα κοστίσει 5.000 ευρώ ανά ομάδα, με την κυρία Νικολέττα Διβάρη-Βαλάκου, Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΔΑΠ (Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων), να διαμηνύει ότι τα έσοδα θα επαναεπενδυθούν σε πολιτιστικά έργα.

«Αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε (το μέτρο)… γιατί υπάρχει ζήτηση, ο κόσμος το ζητούσε», υπογράμμισε η κα Διβάρη – Βαλάκου μιλώντας στο Associated Press. «Δεν θα βλάψει τον αρχαιολογικό χώρο, πράγματι θα συμβάλει στην καλύτερη ανάδειξή του», επεσήμανε, «Και τα έσοδα θα επιστρέψουν για επενδύσεις σε πολιτιστικά έργα και μνημεία» πρόσθεσε.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΔΑΠ τόνισε ότι εάν πάει καλά, το πρόγραμμα θα μπορούσε να επεκταθεί από το 2025 για να συμπεριλάβει και άλλα μεγάλα αρχαιολογικά μνημεία – ορόσημα. Οι επισκέπτες, συνοδευόμενοι με επίσημους εξειδικευμένους ξεναγούς, θα μπορούν να απολαύσουν την Ακρόπολη για δύο ώρες για να δουν είτε την ανατολή του ηλίου (07:00-09:00) είτε τη δύση του (20:00-22:00), ενώ φεύγοντας θα παίρνουν μαζί τους και αναμνηστικά δώρα.

Με θέα τον αχανή ορίζοντα της Αθήνας, η Ακρόπολη και τα μαρμάρινα μνημεία της 2.500 ετών  -συμπεριλαμβανομένου του Ναού του Παρθενώνα, του οποίου τα γλυπτά προκάλεσαν μια διαμάχη δεκαετιών με τη Βρετανία- είναι ο πιο μεγαλύτερος αρχαιολογικός πόλος έλξης της χώρας μας και μάλιστα το 2022 προσέλκυσε περισσότερους από 3 εκατ. επισκέπτες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να το εγκρίνει επίσημα την νέα πρωτοβουλία τις επόμενες ημέρες αφού άλλωστε, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη γνωστοποίησε ότι από τον Απρίλιο του 2024 μεμονωμένοι επισκέπτες που επιθυμούν να πληρώσουν υψηλότερο αντίτιμο θα μπορούν να ξεναγηθούν ιδιωτικά στην Ακρόπολη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό