22.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

«Πρεμιέρα» του Π. Μαρινάκη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Πέμπτη στις 17.00 θα απευθύνει την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει τον κύκλο των περιοδειών του στα υπουργεία. Συγκεκριμένα την Τρίτη στις 10.00 το πρωί θα επισκεφτεί το Υπουργείο Υγείας και την Παρασκευή 7 Ιουλίου θα επισκεφτεί το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, ο πρωθυπουργός θα έχει σήμερα συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του, στην πρώτη του εμφάνιση από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο briefing των πολιτικών συντακτών, ο κ. Μαρινάκης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό «για τη μεγάλη τιμή να τον ορίσει κυβερνητικό εκπρόσωπο». «Δεσμεύομαι να προσπαθήσω να ανταποκριθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτά τα απαιτητικά καθήκοντα» είπε, τονίζοντας πως «η σωστή και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών είναι θεμέλιο της Δημοκρατίας και δεν πρέπει να αφήσουμε την παραπληροφόρηση και τα fake news να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη».

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της κάλπης ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως ο ελληνικός λαός έδωσε «ξεκάθαρη εντολή στην προκοπή, στις ταχείες μεταρρυθμίσεις και τις τομές». «Η ψήφος των Ελλήνων σηματοδοτεί την ανάγκη να προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά. Φιλοδοξούμε να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα τον μοναδικό μας αντίπαλο που δεν είναι άλλος από τα προβλήματα των πολιτών, να στηρίξουμε την κοινωνία και να προωθήσουμε την ευημερία» υπογράμμισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το περιστατικό με τον εργαζόμενο στη Ρόδο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπως πως τα αρμόδια υπουργεία και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες επενέβησαν όπως είχαν καθήκον, δείχνοντας άμεσα αντανακλαστικά. «Η τήρηση της νομοθεσίας είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο για την κυβέρνηση, κάτι που δείχνει και με τις πολιτικές της. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε προς όφελος του συνόλου των εργαζομένων», ανέφερε.

Σχετικά με καταγγελίες τουριστών για υπερβολικές χρεώσεις σε νησιά είπε πως εντείνονται οι έλεγχοι και θα ενταθούν ακόμη περισσότερο. «Εμείς θέλουμε τις καταγγελίες των πολιτών και τις καταγγελίες τουριστών και θα εξετάζεται κάθε καταγγελία και καθετί που θα γίνεται γνωστό ακόμη και από τα social media, με όσα προβλέπει ο νόμος. Και θα υπάρχουν άμεσες επεμβάσεις για την τήρηση της νομιμότητας» τόνισε.

Για το κόμμα Σπαρτιάτες είπε πως «το προηγούμενο διάστημα εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο που μας έδινε το Σύνταγμα και οι νόμοι έτσι ώστε να μην δίνεται η δυνατότητα νομικά, ο Αρειός Πάγος πάντοτε κρίνει, σε εγκληματικές οργανώσεις ή σε ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για τέτοια αδικήματα να αποτελούν αρχηγούς κομμάτων τα οποία θα εισέλθουν στη συνέχεια στη Βουλή». «Οι Σπαρτιάτες θα αντιμετωπιστούν στη βουλή κοινοβουλευτικά και πολιτικά» επισήμανε.

Σε ερώτηση για το αν η Ν.Δ. θα προσφύγει στο εκλογοδικείο επανάλαβε ότι οι Σπαρτιάτες αντιμετωπιστούν κοινοβουλευτικά και πολιτικά. «Προφανώς όποιος έχει μεμονωμένα δικαίωμα να κάνει προσφυγή είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Το κρίσιμο νομικό θέμα, το οποίο δεν είμαστε δικαστήριο να το κρίνουμε, είναι αν κάποιος, ο οποιοσδήποτε, είναι ο πραγματικός και ουσιαστικός αρχηγός του κόμματος αυτού» πρόσθεσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό