16.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πρεμιέρα της εξεταστικής για τα Τέμπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Αυλαία σηκώνει η εξεταστική επιτροπή της Βουλή για τη διερεύνηση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Κατά την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής, πρόεδρος εξελέγη ο βουλευτής της κυβερνώσας παράταξης Δημήτρης Μαρκόπουλος με 16 θετικές ψήφους και 15 «λευκά», ενώ αντιπρόεδρος εξελέγη Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα από τη ΝΔ και γραμματέας ο Τάσος Μπαρτζώκας.

Νωρίτερα η πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα κομμάτων της αντιπολίτευσης για συγκρότηση διακομματικού προεδρείου, ενώ τα κόμματα θα έχουν διορία έως και τη Τρίτη προκειμένου να καταθέσουν τις λίστες των μαρτύρων.

Σημειωτέον, πως η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζήτησε οι πρώτοι μάρτυρες που θα κληθούν να είναι ο ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής αλλά και ο πρωθυπουργός.

Το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την Παρασκευή, όποτε και θα εισαχθούν προς συζήτηση και ψήφιση οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των εμπλεκομένων προσώπων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό