16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πρεμιέρα σήμερα για το «Καλάθι της Σαρακοστής» – Τα προϊόντα που περιλαμβάνει

Ειδήσεις Ελλάδα

Από την Τετάρτη 13 Μαρτίου έως και την Κυριακή 4 Μαΐου τίθεται σε ισχύ το «Καλάθι της Σαρακοστής», όπως προβλέπει η υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Το «Καλάθι της Σαρακοστής» αποτελεί επέκταση του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» που είναι ήδη σε ισχύ, καθώς προστίθενται τρεις νέες κατηγορίες τροφίμων, ώστε κάθε νοικοκυριό να έχει όλα τα απαραίτητα προϊόντα για το σαρακοστιανό τραπέζι σε προσιτές τιμές.

Στο «Καλάθι της Σαρακοστής» εντάσσονται τα εξής προϊόντα:

ΧαλβάςΝηστίσιμες Σαλάτες (αλοιφές – μελιτζανοσαλάτες, ταραμοσαλάτες κ.α.)Κατεψυγμένα θαλασσινά (δύο τουλάχιστον είδη)

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας δήλωσε σχετικά: «Θέλουμε κάθε σπίτι να έχει πρόσβαση σε ποιοτικά προϊόντα στις χαμηλότερες δυνατές τιμές αυτές τις άγιες ημέρες. Το «Καλάθι της Σαρακοστής», το οποίο αποτελεί επέκταση του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα τρόφιμα για κάθε νοικοκυριό ενόψει της νηστείας της Σαρακοστής. Κανένας πολίτης δεν θα είναι αποκλεισμένος από τα πολύτιμα εκείνα αγαθά για να γεμίσει το τραπέζι της οικογένειας. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παίρνει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να βοηθά εμπράκτως όλους τους καταναλωτές».

Η λίστα

Σημειώνεται ότι η λίστα με τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» έχει ως εξής:

ΡύζιΨωμί για τoστΨωμί φραντζόλα (τυποποιημένο/συσκευασμένο)ΦρυγανιέςΜακαρόνια Νο 6Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΌσπρια (φακές)Όσπρια (φασόλια)Όσπρια (ρεβύθια)ΠάριζαΓαλοπούλα (αλλαντικά)Κατεψυγμένα ψάριαΝωπό χοιρινό (συσκευασμένο ή μη)Νωπό κοτόπουλο (συσκευασμένο ή μη)Νωπό μοσχάρι (συσκευασμένο ή μη)Γάλα φρέσκο πλήρεςΓάλα φρέσκο με χαμηλά λιπαράΓάλα υψηλής παστερίωσης (μακράς διάρκειας) πλήρεςΓάλα υψηλής παστερίωσης (μακράς διάρκειας) με χαμηλά λιπαράΓάλα εβαπορέΓιαούρτι από γάλα αγελάδος χωρίς γεύσειςΓιαούρτι από γάλα αγελάδος χωρίς γεύσεις με χαμηλά λιπαράΤυρί φέταΛευκό τυρίΤυρί γκούνταΤυρί με χαμηλά λιπαράΧυμός τομάτας διατηρημένοςΑυγά (κλωβοστοιχίας και αχυρώνα)ΜαργαρίνεςΕλαιόλαδοΗλιέλαιοΚατεψυγμένα λαχανικά (τουλάχιστον δύο από αρακάς, μπάμιες, φασολάκια)Λευκή ζάχαρηΓλυκαντικές ουσίες κατάλληλες για διαβητικούςΠροϊόντα βρώμης (τουλάχιστον ένα)Κρέμα βρεφικής ηλικίαςΓάλα βρεφικής ηλικίαςΕλληνικός καφέςΣτιγμιαίος καφέςΓαλλικός καφέςΧυμός πορτοκάλιΑπορρυπαντικά πλυντηρίου ρούχων (υγρά και σε σκόνη – όχι ταμπλέτες)Απορρυπαντικά για σφουγγάρισμα και καθαρισμού επιφανειών – χλωρίνεςΑπορρυπαντικά πιάτων για πλύσιμο στο χέριΧαρτί κουζίναςΧαρτί υγείαςΟδοντόκρεμεςΣερβιέτες ή ταμπόνΣαμπουάνΣαπούνια σε στερεή κατάστασηΠάνες ακράτειαςΠάνες για μωράΜωρομάντηλαΣαμπουάν για μωράΤροφές για σκύλουςΤροφές για γάτες

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό