16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πρεμιέρα εντός του 2024 για το Tesla Roadster

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Tesla μπορεί να έφερε την επανάσταση στη βιομηχανία αυτοκινήτου ποντάροντας νωρίς και πολλά στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της αλλά αυτό δεν την κάνει τέλεια. Όπως δεν κάνει τέλειο τον επικεφαλής της, Elon Musk, το γεγονός ότι έχει καταφέρει όλα αυτά που έχει καταφέρει μέχρι τώρα. Τόσο η Tesla όσο και το μεγάλο αφεντικό της είναι παραδειγματικά ασυνεπείς ενώ οι εξαγγελίες τους και οι υποσχέσεις τους έχουν ελάχιστη σημασία καθώς ελάχιστες είναι και οι φορές που έγιναν πραγματικότητα στο χρονικό διάστημα που ορίστηκε. Πώς να εκλάβουμε λοιπόν την ανακοίνωση του Elon Musk ότι η δεύτερη γενιά του Tesla Roadster θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του εντός του 2024, θα κυκλοφορήσει στην αγορά εντός του 2025 και θα ολοκληρώνει το σπριντ στα 60 μίλια ανά ώρα (96 km/h) σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο;
Πριν πούμε οτιδήποτε περισσότερο, να υπενθυμίσουμε ότι η πρώτη φορά που ανακοινώθηκε η 2η γενιά του Tesla Roadster ήταν το 2017 και τότε, ο Musk έλεγε ότι το 0-60 μίλια ανά ώρα θα ολοκληρώνεται σε 1.9 δευτερόλεπτα, τα 160 km/h από στάση θα έρχονται σε 2.3 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα του ηλεκτρικού sports car θα ξεπερνά τα 400 km/h αλλά απ’ ότι φαίνεται, αυτά τα νούμερα ίσως είναι υπερβολικά συντηρητικά σε σύγκριση με τις πραγματικές δυνατότητες του μοντέλου. Ο Musk δήλωσε μέσω της πλατφόρμας X (πρώην Twitter) ότι τα 60 μίλια ανά ώρα θα έρχονται σε λιγότερο από 1.0 δευτερόλεπτο και “αυτό θα είναι το λιγότερο ενδιαφέρον κομμάτι”, ότι κι αν σημαίνει αυτό. Όπως δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει η δήλωση “δεν θα υπάρξει κανένα άλλο αυτοκίνητο σαν αυτό, αν μπορείς να το χαρακτηρίσεις αυτοκίνητο”. Ο εκκεντρικός εκατομμυριούχος έχει εύκολα τα μεγάλα λόγια, το θέμα είναι αν μπορεί να τα κάνει πραγματικότητα.

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές όμως, τα νούμερα αυτά είναι εξωπραγματικά. Μακάρι να είναι αληθινά και να δούμε ένα αυτοκίνητο που θα μας κάνει να αμφισβητήσουμε τους νόμους της φυσικής αλλά να θυμίσουμε ότι το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι το Rimac Nevera των 1.900+ ίππων που σπάει το φράγμα των 60 μιλίων ανά ώρα σε 1.74 δευτερόλεπτα! Ο Musk υπόσχεται ένα Roadster που αφήνει το Nevera στην σκόνη του και κοστίζει περίπου το 1/10 της τιμής του! Τι να πούμε περισσότερο; Περιμένουμε να δούμε μέσα στους επόμενους 10 μήνες το εντυπωσιακό Roadster, να μάθουμε τα τελικά τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου παραγωγής και κάποια στιγμή, στην καλύτερη περίπτωση εντός του 2025 όπως προανήγγειλε ο Musk, να δούμε στην πράξη αν μπορεί να τηρήσει τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί εκ μέρους του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό