19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πρεμιέρα για τους «Ευρωπαίους» της Σούπερ Λίγκας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ώρα της Ευρώπης έφτασε για τις ελληνικές ομάδες που συνεχίζουν στα Κύπελλο της UEFA, με την πρωτόγνωρη κατάσταση και ευτυχή συγκυρία που θέλει τους τρεις κορυφαίους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της χώρας να μετέχουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και τον τέταρτο, τον ΠΑΟΚ, στο Κόνφερενς Λιγκ.

Η φάση των ομίλων ανοίγει την αυλαία της το βράδυ της Πέμπτης (21/9) και βρίσκει τον Ολυμπιακό στον 1ο όμιλο, την ΑΕΚ στον 2ο και τον Παναθηναϊκό στο 6ο γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ο ΠΑΟΚ συμμετέχει στον 8ο όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ.

Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ έχει δύσκολο έργο στην Αγγλία απέναντι στην ομάδα-έκπληξη της περυσινής Πρέμιερ Λιγκ, Μπράιτον, που συνεχίζει να συναρπάζει και φέτος, με αποκορύφωμα τη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» (3-1) το περασμένο Σάββατο.

Η Ένωση ταξίδεψε στη Γηραιά Αλβιόνα με σημαντικές επιστροφές στην επίθεση αλλά και ανάλογα μεγάλες απουσίες στην άμυνα, που λογικά θα γνωρίσει αρκετή πίεση από την πολύ φορμαρισμένη ομάδα του Ντε Τζέρμπι.

Ο Ματίας Αλμέιδα είδε τους Λιβάι Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς και Πισάρο να επανέρχονται, στον αντίποδα ωστόσο οι Βίντα και Μουκουντί έμειναν εκτός αποστολής, με συνέπεια ο «Πελάδο» να πρέπει να καταστρώσει τα σχέδιά του χωρίς τους δύο έμπειρους και βασικούς στόπερ του. Την ίδια ώρα (22:00) θα ξεκινήσει και το άλλο παιχνίδι του γκρουπ, Άγιαξ-Μαρσέιγ.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει, επίσης την ίδια ώρα, τη Φράιμπουργκ, με την οποία είχε συναντηθεί και πέρυσι στους ομίλους.

Συγκριτικά με εκείνη την ομάδα οι «ερυθρόλευκοι» θα εμφανιστούν με νέο σύνολο απέναντι στους Γερμανούς, οι οποίοι στα δύο τελευταία παιχνίδια τους στην Μπουντεσλίγκα γνώρισαν βαριές ήττες, εκτός έδρας από την Στουτγάρδη (0-5) κι εντός από την Ντόρτμουντ (2-4).

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο καθώς ακόμη οικοδομείται, προσπαθεί να αποκτήσει την ταυτότητα του προπονητή της και προέρχεται από εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) στην έδρα της ΑΕΚ. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Γουέστ Χαμ θα υποδεχθεί στο Λονδίνο τη σερβική Μπάτσκα Τόπολα.

Ο αγώνας του Παναθηναϊκού με την Βιγιαρεάλ θα ξεκινήσει νωρίτερα (19:45), στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» διανύουν περίοδο φόρμας, έχουν κάνει το «3Χ3» στη Σούπερ Λίγκα, αλλά το «κίτρινο υποβρύχιο» δεν είναι Παναιτωλικός.

Σε πέντε αγωνιστικές στη La Liga η ομάδα του νεοπροσληφθέντα Πατσέτα μετρά 2 νίκες και 3 ήττες (6 βαθμοί), είναι 13η κι έχει προβληματική άμυνα, όπως δείχνουν τα 10 γκολ που έχει δεχθεί, στοιχείο που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι «πράσινοι». Στο άλλο ματς θα παίξουν (την ίδια ώρα) Ρεν-Μακάμπι Χάιφα.

Την ίδια ώρα με τον Παναθηναϊκό θα ξεκινήσει και η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ελσίνκι στη Φινλανδία, για το Κόνφερενς Λιγκ.

Ο «Δικέφαλος» ταξίδεψε στη σκανδιναβική πρωτεύουσα από την Τρίτη για να κερδίσει μια μέρα, με τον Ρασβάν Λουσέσκου να αφήνει εκτός αποστολής τους τραυματίες Φιλίπε Σοάρες και Μάρκος Αντόνιο.

Στις 19:45 θα εκκινήσει και το άλλο παιχνίδι του ομίλου ανάμεσα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και την Αμπερντίν, στη Γερμανία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό