29 C
Athens
Τετάρτη, 5 Ιουνίου, 2024

Πρεμιέρα για ένα από τα πιο άνετα πρωταθλήματα της ΑΕΚ (VIDEO)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πρεμιέρα του τελευταίου από τα τρία σερί πρωταθλήματα που κατέκτησε η ΑΕΚ στη δεκαετία του ’90, αυτό της σεζόν 1993-94, έγινε σαν σήμερα. Ήταν 22 Αυγούστου του 1993 και το πρωτάθλημά μας άρχιζε για πρώτη φορά τόσο νωρίς (για την ακρίβεια, δεν είχε αρχίσει ποτέ πριν την 1η Σεπτεμβρίου) επειδή έπρεπε να τελειώσει νωρίς, ώστε να προετοιμαστεί η Εθνικής μας Ομάδα για το Μουντιάλ του 1994 στις ΗΠΑ, στο οποίο είχε ήδη προκριθεί και μαθηματικά από την άνοιξη του ’93.

Σε αυτή την πρεμιέρα, η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό με ένα γκολ του Αλέξη Αλεξανδρή στο 51’ και δεν έπεσε ούτε μία αγωνιστική από την κορυφή του πρωταθλήματος.

Ήταν το τρίτο πρωτάθλημα στη σειρά και το πιο ξεκούραστο, χωρίς τους Καραγκιοζόπουλο, Μήνου, Βασιλόπουλο, Γεωργιάδη και Παύλο Παπαϊωάννου που ήταν τα «θύματα» μιας μαζικής εκκαθάρισης από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά με νέα πρόσωπα τους Μιχάλη Κασάπη, Βασίλη Μπορμπόκη (βασικοί στην πρεμιέρα) Μιχάλη Βλάχο και Βασίλη Καραγιάννη.

Επίσης, στη Λιβαδειά έκανε το ντεμπούτο του με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα ο Ηλίας Ατματσίδης που είχε έρθει στην ομάδα από το 1992 αλλά είχε μείνει στη σκιά του Αντώνη Μήνου. Έμελλε να είναι βασικός στην ΑΕΚ και στην Εθνική ομάδα για οκτώ και πέντε χρόνια αντίστοιχα. Ένα από τα αξιοσημείωτα της ημέρας ήταν και ο … διαιτητής Δ’ Εθνικής Περράκης. Οι διαιτητές των επαγγελματικών κατηγοριών απεργούσαν για δικά τους θεσμικά αιτήματα (που δεν ήταν ποτέ καθαρά «θεσμικά»…) και πολλοί αγώνες έγιναν με εθελοντές που κατέβαιναν από την εξέδρα ή με απεργοσπάστες. Ή αναβάλλονταν. Ο Περράκης, πάντως, δεν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα. Η ΑΕΚ νίκησε δύσκολα, αλλά καθαρά και δίκαια.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Μπορμπόκης (68’ Αγορογιάννης) Καραγιάννης, Μανωλάς, Σαμπανάτζοβιτς, Μ. Παπαδόπουλος (68’ Σταματής) Αλεξανδρής, Σαβέβσκι, Δημητριάδης, Μητρόπουλος, Κασάπης

Στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε από εκείνο τον αγώνα, πρωταγωνιστεί το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ Στέλιος Μανωλάς και Μανώλης Παπαδόπουλος.

Στις 22 Αυγούστου

22/8/98 Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-3 (Α’ Εθνική –πρεμιέρα με Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς στον πάγκο και με άνετη νίκη)

22/8/15 ΑΕΚ – Πλατανιάς 3-0 (Super League – Η ΑΕΚ επιστρέφει στη Super League και στην πρεμιέρα στο πρωτάθλημα κερδίζει άνετα 3-0 τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ με γκολ των Βάργκας, Γκάλο και Αραβίδη)

22/8/18 Βίντι – ΑΕΚ 1-2 (Πλέι οφ Τσάμπιονς Λιγκ – Μεγάλη νίκη και σπουδαίο προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους, με το εισιτήριο να εξαργυρώνεται στο ΟΑΚΑ)

22/8/19 AEK – Tραμπζονσπόρ 1-3 (Προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ, πρώτο παιχνίδι και βαριά ήττα, με κάκιστη εμφάνιση)

Η 1η ελληνική crypto πλατφόρμα έρχεται…Επένδυσε εύκολα, γρήγορα & με ασφάλεια!Κάνε την προεγγραφή σου τώρα!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό