23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πραγματοποιήθηκε η πρόβα της τελετής έναρξης του 38ου Μαραθωνίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα δωρικό χοροθεατρικό δρώμενο θα αποτελέσει τον κορμό της τελετής έναρξης του 38ου Μαραθωνίου της Αθήνας.

Η πρόβα της «Μάχης του Μαραθώνα» σε χορογραφία, σκηνοθεσία και έμπνευση της Αρτέμιδος Ιγνατίου πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο του Μαραθώνα, παρουσία της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα.

Η τελετή έναρξης θα λάβει χώρα το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στις 12:30, στον Τύμβο του Μαραθώνα και στο πλαίσιό της θα διεξαχθεί και λαμπαδηδρομία, η οποία θα εκκινήσει αμέσως μετά το δρώμενο.

Οι λαμπαδηδρόμοι θα καλύψουν απόσταση 5.000 μέτρων από τον αρχαιολογικό χώρο έως την ιστορική αφετηρία της κλασικής διαδρομής.

FACEBOOK.COM/SEGAS.GR

Η βραβευμένη για το έργο της χορογράφος και καλλιτεχνική διευθύντρια των τελετών αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας διηύθυνε 30 επαγγελματίες ηθοποιούς και χορευτές του Χοροθεάτρου ART, οι οποίοι απέδωσαν -με έντονους συμβολισμούς- την αναπαράσταση της ιστορικής μάχης των Ελλήνων (Αθηναίοι και Πλαταιείς) και των Περσών.

«Ἑλλήνων προμαχοῦντες Ἀθηναῖοι Μαραθῶνι, χρυσοφόρων Μήδων ἐστόρεσαν δύναμιν» (Λυκούργος, Κατά Λεωκράτους 109):  Το επίγραμμα του λυρικού ποιητή Σιμωνίδη του Κείου θα ακουστεί κατά την αφήγηση από τα χείλη της ηθοποιού, Κατερίνας Λέχου. «Αμυνόμενοι υπέρ των Ελλήνων οι Αθηναίοι στον Μαραθώνα, συνέτριψαν τη δύναμη των χρυσοφόρων Περσών».

Η Άρτεμις Ιγνατίου υπογράμμισε ότι στην τελετή του 38ου Μαραθωνίου επέλεξε περισσότερους ηθοποιούς και λιγότερους χορευτές. «Οι κινήσεις μιας μάχης είναι μπρουτάλ. Οι κινήσεις των χορευτών χαρακτηρίζονται από τελειότητα», εξήγησε. «Αντιθέτως, στην αναπαράσταση πρέπει να αποδώσουμε σωστά τη σκληρότητα της μάχης».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό