18.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Πραγματικός «βασιλιάς» ο Σαλάχ, μια βραδιά… γεμάτη ρεκόρ ξανά για τη Λίβερπουλ

Ειδήσεις Ελλάδα

O Μοχάμεντ Σαλάχ έχει μετατραπεί στον πραγματικό «βασιλιά» της Λίβερπουλ και τα νούμερά του… τρομάζουν! Ο Αιγύπτιος αποχαιρέτησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ομάδα του (προσωρινά) και αφήνει ένα τεράστιο κενό, μετά τη συγκλονιστική του εμφάνιση απέναντι στη Νιούκαστλ.

Η Λίβερπουλ ήταν καταιγιστική και «διέλυσε» τις «καρακάξες» με 4-2 (01/01), επεκτείνοντας το προβάδισμά της στην κορυφή της Premier League στο +3 από την δεύτερη Άστον Βίλα. Ο Σαλάχ έχασε πέναλτι στο πρώτο 45λεπτο, άλλαξε… παπούτσια στο ημίχρονο και στο δεύτερο μέρος κατάφερε να πετύχει δύο γκολ και μία ασίστ, οδηγώντας τους «ρεντς» στη νίκη.

Έτσι, έφτασε τα 153 γκολ στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και βρίσκεται στην 10η θέση των all-time σκόρερ. Παράλληλα, με τα 14 τέρματα και τις 8 ασίστ που έχει φέτος ξεπέρασε τις 20 συμμετοχές σε γκολ, κάτι που συμβαίνει για 7η διαδοχική χρονιά. Κάτι τέτοιο έχουν πετύχει μόνο ο Χάρι Κέιν με την Τότεναμ (2014/15 – 2022/23) και ο Τιερί Ανρί με τη φανέλα της Άρσεναλ (1999/2000 – 2005/06) στο παρελθόν.

Οι επιδόσεις του αναμφίβολα τον εντάσσουν στη συζήτηση για τον κορυφαίο εξτρέμ που έχει αγωνιστεί ποτέ στην αγγλική λίγκα και η διαχρονικότητά του όσο είναι στη Λίβερπουλ είναι πραγματικά απαράμιλλη. Επιπλέον, το γεγονός ότι είναι πάντα διαθέσιμος είναι ένα από τα πιο… υποτιμημένα, αλλά συνάμα πολυτελή στοιχεία που διαθέτει.

Δεν έχει απουσιάσει από ματς εξαιτίας τραυματισμού τους τελευταίους 18 μήνες, ενώ από το 2017 που ήρθε στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, έχει χάσει μόλις… 10 συνολικά! Μάλιστα, τα δύο από αυτά ήταν το 2022, τέτοια εποχή, όταν η Αίγυπτος αγωνιζόταν στο Copa Africa. Τώρα, ο Σαλάχ εκ νέου θα φύγει για αυτήν την διοργάνωση και η Λίβερπουλ καλείται να βρει περισσότερες λύσεις από την επίθεσή της, ώστε να καλύψει το κενό που θα αφήσει. Εύκολο; Σίγουρα όχι, αλλά αν οι «ρεντς» θέλουν να πάρουν το πρωτάθλημα, αυτό είναι κάτι που οφείλουν να κάνουν…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό