24 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Πρέσβης Ισραήλ στην Τουρκία: Πολύ νωρίς για διαμεσολάβηση

Ειδήσεις Ελλάδα

«Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για πρόταση διαμεσολάβησης μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς» εκτίμησε η πρέσβης του Ισραήλ στην Τουρκία, Ίριτ Λιλιάν, συμπληρώνοντας ότι η Χαμάς προφανώς δεν έχει καμία παρουσία στην Τουρκία ή αλλού.

Σε διαδικτυακή ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους αφότου η Τουρκία είπε ότι βρίσκεται σε επαφή με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και δήλωσε έτοιμη για αποκλιμάκωση, η Λιλιάν είπε ότι προτεραιότητα του Ισραήλ είναι η απάντησή του στην επίθεση.

«Η διαμεσολάβηση έρχεται σε διαφορετική χρονική στιγμή. Αυτή τη στιγμή, δυστυχώς μετράμε τους νεκρούς, προσπαθούμε να θεραπεύσουμε τους τραυματίες, δεν ξέρουμε καν πόσος είναι ο αριθμός των πολιτών που απήχθησαν», σχολίασε.

«Θέλουμε να δούμε όλους τους απαχθέντες να επιστρέφουν στα σπίτια τους και θέλουμε την ησυχία και την ηρεμία να επιστρέψουν στο Ισραήλ και στην περιοχή. Μετά μπορούμε να μιλήσουμε για διαμεσολάβηση και για το ποιοι θα είναι οι παίκτες σε αυτή τη διαμεσολάβηση».

Η ανάφλεξη προκλήθηκε την ώρα που η Τουρκία, η οποία έχει υποστηρίξει Παλαιστίνιους στο παρελθόν, φιλοξενήσει μέλη της Χαμάς και υποστηρίξει μια λύση δύο κρατών στη σύγκρουση, εργάζεται για την αποκατάσταση των δεσμών της με το Ισραήλ έπειτα από χρόνια εχθρότητας.

Η Άγκυρα δεν θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό