21.7 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

«Πράσινο φως» σε συγκέντρωση όπου σχεδιάζεται κάψιμο αντιτύπων της Βίβλου και της Τορά

Ειδήσεις Ελλάδα

Άδεια για τη διεξαγωγή συγκέντρωσης στην οποία τρία άτομα σχεδιάζουν να κάψουν ένα αντίτυπο της Βίβλου και ένα της Τορά μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία στη Στοκχόλμη, έδωσε η σουηδική αστυνομία.

Σύμφωνα με το αίτημα στην αστυνομία, ο διοργανωτής της συγκέντρωσης σχεδιάζει να κάψει τα θρησκευτικά κείμενα ως απάντηση στο κάψιμο ενός αντιτύπου του Κορανίου, σε συγκέντρωση που έγινε τον Ιούνιο, μπροστά από τέμενος στη Στοκχόλμη. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η απόφαση της αστυνομίας να επιτραπεί η συγκέντρωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ισραήλ και εβραϊκών οργανώσεων. «Καταδίκασα το κάψιμο του Κορανίου, που είναι ιερό για τους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο, και σήμερα με συντρίβει ότι η ίδια μοίρα περιμένει την εβραϊκή Βίβλο, το αιώνιο βιβλίο του εβραϊκού λαού», σχολίασε ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ.

Στις 28 Ιουνίου, Ιρακινός πρόσφυγας στη Σουηδία έκαψε σελίδες του Κορανίου μπροστά από το μεγαλύτερο τέμενος της Στοκχόλμης, ανήμερα της μουσουλμανικής γιορτής Άιντ αλ Άντχα.

Το γεγονός προκάλεσε αντιδράσεις στον μουσουλμανικό κόσμο, αλλά και από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, το οποίο υιοθέτησε την Τετάρτη ψήφισμα που καταδικάζει το κάψιμο του Κορανίου και άλλες πράξεις θρησκευτικού μίσους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό