16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πράσινη σαλάτα με φασολάκια και γαρίδες

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα καλοκαιρινά φασολάκια γίνονται η βάση σε αυτή την απολαυστική σαλάτα με γαρίδες και κορόμηλα. Η βινεγκρέτ με λάιμ, σησαμέλαιο και μια ιδέα τσίλι ταιριάζει πολύ με τις γαρίδες και αρωματίζει υπέροχα αυτό το δροσερό πιάτο που μπορεί αν σερβιριστεί και ως ελαφρύ γεύμα.

Υλικά700 γρ. φασολάκια τσαουλιά, καθαρισμένα12 γαρίδες, καθαρισμένες1/2 κρεμμύδι λευκό, κομμένο σε λεπτές φέτες200 γρ. καρότο, κομμένο σαν λεπτό σπαγγέτι1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο200 γρ. κορόμηλα, κομμένα σε λεπτές φέτες3 κουτ. σούπας σουσάμι ολικής, καβουρδισμένο, για το σερβίρισμαΓια τη βινεγκρετ]50 ml χυμό λάιμ30 ml σιρόπι αγαύης220 ml ε.π. ελαιόλαδο25 ml σησαμέλαιο1 κουτ. γλυκού μουστάρδα με κόκκους1/2 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι φρέσκια, ψιλοκομμένη

ΔιαδικασίαΣε νερό που κοχλάζει προσθέτουμε αλάτι και μπλανσάρουμε (ζεματάμε) τα φασολάκια για μερικά λεπτά κρατώντας τα al dente. Τα βάζουμε σε μπολ με πάγο και κρύο νερό για να διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους.

Μόλις είναι έτοιμα αλατίζουμε τις γαρίδεςκαι τις τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές ίσα να ψηθούν ελαφρά για 3΄-4.΄ Τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη βινεγκρέτ: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο χτυπώντας διαρκώς με αυγοδάρτη μέχρι να δέσει. Βάζουμε στο ψυγείο.

Ανακατεύουμε τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ εκτός από τις γαρίδες και προσθέτουμε την επιθυμητή ποσότητα από τη βινεγκρέτ που ετοιμάσαμε. Σερβίρουμε τη σαλάτα γαρνίροντας με τις γαρίδες και το καβουρδισμένο σουσάμι.

:olivemagazine 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό