21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πού «ψήνονται» deals πάνω από 1 δισ. και τι φοβούνται τα σούπερ μάρκετ – Οικονομικός Ταχυδρόμος

Ειδήσεις Ελλάδα

Η «ζωή» των επενδυτών μετά την Πειραιώς και το «Ελ. Βενιζέλος»

·         «Όχι μόνο δεν έχει κοπάσει, αλλά το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για ελληνικά assets παραμένει αμείωτο. «Και σίγουρα δεν τελειώνει στις τράπεζες».

·         Αυτό επισημαίνουν στη στήλη έμπειροι παράγοντες της αγοράς, τονίζοντας πως υπάρχει ζωή μετά το placement της Πειραιώς και την εισαγωγή του «Ελ. Βενιζέλος» στο Χρηματιστήριο.

·         Όπως λένε υπάρχουν μια σειρά από εταιρείες που υπόσχονται υψηλές αποδόσεις σε κλάδους όπως ο τουρισμός, οι ΑΠΕ, τα logistics, το real estate και τα τρόφιμα.

·         Μάλιστα, άνθρωπος που γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις μας πληροφορεί πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από διαπραγματεύσεις.

·         «Συζητάμε για deals που κυμαίνονται από 50 εκατ. ευρώ έως και πάνω από 1 δισ. ευρώ», σημειώνει χαρακτηριστικά.

·         Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως λέει, οι επαφές ξεκίνησαν πέρυσι δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν ανακοινώσεις που θα κάνουν αίσθηση…

————–

Οι καταναλωτές έχουν δύναμη, αρκεί να συνειδητοποιήσουν το μέγεθός της

·         Μουδιασμένοι παραμένουν οι μεγάλοι λιανέμποροι τροφίμων, τρεις και πλέον εβδομάδες μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας.

·         Κύκλοι από μεγάλα σούπερ μάρκετ εξακολουθούν να δηλώνουν πως είναι νωρίς για οριστικά συμπεράσματα, αφού οι προμηθευτές διατηρούν την ένταση των προωθητικών ενεργειών.

·         Και αυτό γιατί δεν θέλουν να απωλέσουν μερίδια αγοράς.

·         Πιο καθαρή εικόνα, όπως λένε, θα υπάρξει ύστερα από περίπου δύο μήνες.

·         Τότε θα φανεί ξεκάθαρα εάν η βιομηχανία και κυρίως οι πολυεθνικές συνεχίσουν την ίδια στρατηγική με τις προσφορές ή αποφασίσουν να αλλάξουν… τροπάριο.

·         Ερώτημα παραμένει η αντίδραση των καταναλωτών.

·         Και τι ακριβώς θα κάνουν εάν κάποιες εταιρείες δεν αφουγκραστούν τις ανάγκες τους, αυτή τη δύσκολη περίοδο.

·         Με άλλα λόγια θα τις τιμωρήσουν ή θα συνεχίσουν να τις βάζουν στο καλάθι τους;

·         Γιατί οι καταναλωτές έχουν δύναμη και μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όσο και εάν κάποιοι επιμένουν –για άγνωστο λόγο- να την υποτιμούν…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό