19 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Πού και πότε θα δείτε την κλήρωση που θα κρίνει την έδρα του τελικού των playoffs του Euro 2024

Ειδήσεις Ελλάδα

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ
23.11.2023 | 08:27

EURO 24 / – ( / EUROKINISSI)
EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική Ελλάδας μαζί με ακόμα δώδεκα χώρες θα περιμένουν να μάθουν πού θα δώσουν τον τελικό των playoffs για την πρόκριση στο Euro 2024. Η ώρα και το κανάλι που θα δείξει την κλήρωση.

Η εισαγωγή του Nations League στον ποδοσφαιρικό κόσμο αύξησε μεταξύ άλλων και τον αριθμό των κληρώσεων που πραγματοποιούνται στο αρχηγείο της UEFA στη Νιόν.

Μία εκ των σχετικά νέων διαδικασιών είναι η κλήρωση των playoffs του εκάστοτε Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αφού παρά το τέλος των προκριματικών, πάντα υπάρχουν εκκρεμότητες.

Με βάση το σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών αλλά και του Nations League, η κληρωτίδα μπορεί ακόμα και να παίξει χρήσιμο ρόλο στον σχηματισμών των τριών τετράδων playoffs.

Κάθε μία τετράδα προκύπτει από τις League A, League B και League C αντιστοίχως του Nations League 2022-2023 και θα μπορούσε να υπάρξει κατηγορία στην οποία υπάρχουν πέντε χώρες που κέρδισαν δικαίωμα συμμετοχής στα playoffs, οπότε θα χρειαστεί κλήρωση για να αποφασιστεί πού θα αγωνιστεί η επιπλέον ομάδα.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

21 Νοεμβρίου 2023 23:58

Σε κάθε περίπτωση, η κλήρωση είναι απαραίτητη ώστε να προκύψουν οι έδρες των τριών τελικών, με δεδομένο ότι για τα ημιτελικά οι γηπεδούχοι είναι γνωστοί. Και στα τρία playoffs, οι ημιτελικοί διεξάγονται στις έδρες των δύο κορυφαίων ομάδων του ranking σε κάθε κατηγορία. Για τη League C, η Γεωργία ήταν η καλύτερη ομάδα και ακολουθεί η Ελλάδα, οπότε αυτές οι δύο είναι οι γηπεδούχες και θα αντιμετωπίσουν το Λουξεμβούργο και το Καζακστάν.

Ο γηπεδούχος καθενός από τους τρεις τελικούς όμως θα προκύψει από τη σημερινή κλήρωση. Στο “Σπίτι του Ποδοσφαίρου” θα στηθεί η κληρωτίδα και σε κάθε μπαλάκι δεν θα υπάρχει ομάδα, αλλά ένας ημιτελικός. Ο πιο… τυχερός ημιτελικός που θα προκύψει από την κλήρωση θα δώσει στον νικητή του το δικαίωμα να ονειρεύεται την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 μπροστά στους φιλάθλους του.

Η κλήρωση θα διεξαχθεί στις 13:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΕΡΤ Sports 1, ενώ μπορείτε να την παρακολουθήσετε και μέσα από το Liveblog του SPORT24.

Κάνε follow το NEO Instagram του SPORT24

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό