21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πού θα πας και τι θα δεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Το νησί που δε χρειάζεσαι αυτοκίνητο

Εγγύηση για γραφικές, ρομαντικές βόλτες και καθαρές παραλίες είναι οι Σπέτσες.

Μέσα σε 48 ώρες έχεις πολλές επιλογές για να περάσεις καλά, να ξεκουραστείς και να αλλάξεις παραστάσεις ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα. Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως αρχοντικό νησί που συνδυάζει πολλά και γι΄ αυτό το «Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες» είναι η κλασική και ασφαλής επιλογή για να κάνεις μια εκδρομή κοντά στην Αττική.

Με το που πατάς το πόδι σου στο νησί των Σπετσών, ξεχνάς αρχικά τι σημαίνει αυτοκίνητο για τις επόμενες ώρες. Αυτό από μόνο του είναι το πρώτο καλό πράγμα που θα σου συμβεί στο νησί. Οι Σπέτσες δεν δέχονται επισκέπτες με αυτοκίνητα αλλά δε θα σου λείψει κάτι τέτοιο. Ίσα ίσα θα το απολαύσεις.

Η αγαπημένη μας παραλία που σου προτείνουμε να επισκεφθείς οπωσδήποτε είναι η Αγία Παρασκευή με το ομώνυμο εκκλησάκι. Έχει ησυχία, ρηχά και ζεστά σχετικά νερά και γύρω σου ένα καταπράσινο περιβάλλον. Αλλά και η παραλία Καϊκι δεν είναι άδικα τόσο δημοφιλής.

Μην παραλείψεις, επίσης, να κάνεις βόλτα στο Παλιό Λιμάνι. Σίγουρα θα στο πουν και οι ντόπιοι ότι επιβάλλεται κάτι τέτοιο στο συγκεκριμένο νησί. Θα περπατήσεις ανάμεσα στα παραδοσιακά καρνάγια και μπορείς να κάνεις μια επίσκεψη στο Αρχοντικό της Μπουμπουλίνας το οποίο λειτουργεί ως μουσείο. Μην παραλείψεις, επίσης να κάνεις μια στάση στο Μουσείο των Σπετσών, λίγο πιο πάνω από την Πλατεία Ρολογιού, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Οι Σπέτσες, όπως είπαμε, είναι το νησί που θα ξεχάσεις το αυτοκίνητο.

Πώς θα πας λοιπόν; Έχεις πολλές επιλογές. Θα φτάσεις εκεί σε μόλις 2,5 ώρες από το λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο. Μπορείς εναλλακτικά να πας από το Πόρτο Χέλι. Θα πας μέσω της Εθνικής Αθηνών-Κορίνθου ακολουθώντας τη διαδρομή προς Επίδαυρο-Πόρτο Χέλι με προορισμό την Κόστα στο Πόρτο Χέλι. Από εκεί θα περάσεις πολύ εύκολα στις Σπέτσες με φέρυ-μπόουτ, καΐκι ή θαλάσσιο ταξί. Η απόσταση είναι περίπου 15 λεπτά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό