17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

«Πού είναι ο Ερντογάν;», ρωτούν τα τουρκικά ΜΜΕ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε αιφνιδιαστικά το υπουργικό συμβούλιο στην Τουρκία ενώ δεν συμμετείχε και σε εκδήλωση στην προεδρία με τους νομάρχες.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναρωτιούνται «πού είναι ο Ερντογάν;», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος «ξεκουράζεται πριν από τις δημοτικές εκλογές και ασχολείται με την επιλογή υποψηφίων».

Να βρουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθούν τα τουρκικά ΜΜΕ καθώς είναι άφαντος. Αιφνιδιαστικά ακυρώθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Τουρκίας ενώ ο πρόεδρος της χώρας δεν συμμετείχε και σε εκδήλωση στην προεδρία με τους νομάρχες.

«Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν την Ελλάδα με F-16 και F-35 και δεν δίνουν στην Τουρκία ούτε τα F-16»

Τούρκοι αναλυτές σχολιάζουν πως «αλλάζουν οι ισορροπίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

Ειδικότερα, ο Ναϊμ Μπαμπούρογλου, καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιστανμπούλ Λαϊντίν, ανέφερε: «H Toυρκία δικαιολογημένα λέει το εξής, εσείς το 2028 θα δώσετε στην Ελλάδα τα F-35, όπως επίσης δεν έχετε επιφυλάξεις και αντιρρήσεις σχετικά με τα ελληνικά F-16».

Η παρουσιάστρια του Haber Turk Ντιλέκ Γκιουλ ανέφερε: «Αρά εξοπλίζουν την άλλη πλευρά κι αυτό είναι σοβαρό».

Ο Μπαμπούρογλου είπε: «Μα το κάνουν ήδη και αλλάζουν την ισορροπία Αλλάζουν την ισορροπία μάχης , την ισορροπία ισχύος. Όχι πως μιλάμε για πόλεμο Τουρκίας και Ελλάδας αλλά αυτή η ισορροπία είναι στα πλαίσια της εθνικής ασφάλειας μιας χώρας. Γι’ αυτό και η Τουρκία λέει “δώστε μας τα 40 F-16 και τα 79 κιτ εκσυγχρονισμού των F-16″».

Ο Οζτζατ Τικίτ, σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Anadolu, ανέφερε: «Εκεί που κάποτε συζητούσαμε για τα F-35 τώρα καταλήξαμε να συζητάμε για τα F-16. Mάλιστα τα συζητάμε και τα περιμένουμε από το 2021. Είναι μια διαδικασία που ήδη καθυστερεί. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ λέει μεν πως θέλει να παραχωρήσει τα F-16 από την άλλη τονίζει πως υπάρχει και το Κογκρέσο και πως δεν πρέπει να παρέμβει. Έτσι είναι όμως και στην Τουρκία ο Ερντογάν ενέκρινε το θέμα της Σουηδίας αλλά υπάρχει το Κοινοβούλιο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό