18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

που βρήκε τα chip η Huawei με τόσους περιορισμούς;

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κυκλοφορία του smartphone Mate 60 Pro από την Huawei την περασμένη εβδομάδα “σόκαρε τους ειδικούς του κλάδου”, αναφέρει το CNN, οι οποίοι δεν μπορούν να καταλάβουν πώς η Huawei “κατασκεύασε ένα τόσο προηγμένο smartphone μετά από τις σαρωτικές προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να περιορίσουν την πρόσβαση της Κίνας σε ξένα chip”.

Στην δημοσίευσή του το CNN προσθέτει ότι η νοτιοκορεάτικη εταιρεία κατασκευής chip SK Hynix “διερευνά πώς δύο από τα chip μνήμης που κατασκευάζει κατέληξαν μυστηριωδώς μέσα στο Mate 60 Pro, ένα smartphone που κυκλοφόρησε η Huawei την περασμένη εβδομάδα”.

Οι μετοχές της Hynix υποχώρησαν περισσότερο από 4% την Παρασκευή, αφού αποκαλύφθηκε ότι δύο από τα προϊόντα της, ένα chip LPDDR5 12 gigabyte (gb) και chip μνήμης flash NAND 512 GB, βρέθηκαν μέσα στην συσκευή της Huawei από την TechInsights, μια εταιρεία με έδρα τον Καναδά. με ειδίκευση στους ημιαγωγούς, που ανέλυσε το τηλέφωνο.

“Υπάρχουν περιορισμοί στο τι μπορεί να στείλει η SK Hynix στην Κίνα”, δήλωσε στο CNN ο G Dan Hutcheson, αντιπρόεδρος της TechInsights.

“Από πού προέρχονται αυτά τα chip; Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν παραβιάστηκαν νόμοι” δήλωσε ο Dan Hutcheson, αντιπρόεδρος της TechInsights και υπερασπιστής του Νόμου.

Εκπρόσωπος της Hynix ανέφερε στο CNN την Παρασκευή ότι γνώριζε ότι τα chip της χρησιμοποιούνται στο τηλέφωνο της Huawei και έχουν αρχίσει να ερευνούν το θέμα.

Η εταιρεία “δεν συναλλάσσεται πλέον με την Huawei μετά τους περιορισμούς των ΗΠΑ κατά της εταιρείας”,

Οι γνώστες του κλάδου ανέφεραν ότι είναι πολύ πιθανό η Huawei να είχε αγοράσει τα chip από δευτερογενή αγορά και όχι απευθείας από τον κατασκευαστή. Είναι επίσης πιθανό η Huawei να είχε συσσωρεύσει ένα αρκετά μεγάλο απόθεμα εξαρτημάτων πριν ξεκινήσουν πλήρως οι περιορισμοί των εξαγωγών των ΗΠΑ.

Για να γνωρίζετε, δεν είναι παράνομο να έχετε μια συσκευή Huawei οπουδήποτε στον κόσμο. Η απαγόρευση εμποδίζει την Huawei να συνεργάζεται με εταιρείες που εδρεύουν στις ΗΠΑ για τη δημιουργία των προϊόντων της. Δεν ισχύει  για τους καταναλωτές που διαθέτουν ήδη ένα προϊόν της εταιρείας και δεν τους εμποδίζει να αγοράσουν καινούργια.

Subscribe to Blog via Email

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό