19.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Που αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Κυριακή, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένονται νεφώσεις  κατά τόπους πιο αυξημένες, αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές βροχές  κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα νότια και το Αιγαίο .

Πιο αναλυτικά, αρχικά σε όλη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα και κατά τόπους πιο αυξημένες, με μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας και ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν περισσότερο, με τοπικές βροχές από νωρίς το απόγευμα στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια που το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.

Μέσα στη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ορεινά από αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 16 βαθμούς, ενώ στη νότια νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 17 με 18 και τοπικά 19 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, δηλαδή αρνητικές θερμοκρασίες.

Στην Αττική αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας και πρόσκαιρες και ασθενείς βροχές κατά τόπους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς 2 με 3 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό