24 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Πολύ σοβαρός ο αντίκτυπος της ESL στο ισπανικό ποδόσφαιρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Απώλεια εισοδήματος 1,72 δισεκατομμύρια ευρώ και μείωση 59.878 θέσεων εργασίας εκτιμάται ότι θα επιφέρει η European Super League στο ισπανικό ποδόσφαιρο.

Η αναφορά έγινε από το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων (EFE), το οποίο επικαλείται πηγές στη διοργανώτρια του πρωταθλήματος (LaLiga), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της οποίας τα έσοδα των συλλόγων θα μειωθούν κατά 43% (1,72 δισ. ευρώ).

Ο οικονομικός αντίκτυπος στην αξία των συλλόγων που δεν θα μετάσχουν στη νέα διοργάνωση εκτιμάται στα 1,815 δισεκατομμύρια ευρώ (μείωση κατά 66,1%), ενώ η μείωση της συμβολής που προσφέρουν οι επαγγελματικές ομάδες ποδοσφαίρου στο Ανώτατο συμβούλιο Αθλητισμού και την ισπανική ομοσπονδία θα είναι 52 εκατομμύρια ευρώ (μείωση κατά 61,2%).

Οι υπολογισμοί της ισπανικής LaLiga εκτιμούν ότι η νέα διοργάνωση θα μειώσει κατά ένα τρίτο τον αντίκτυπο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Ισπανίας, από το 1,37% που επί του παρόντος υπολογίζεται ότι συμβάλλει, στο 0,93%. Ταυτόχρονα, οι θέσεις εργασίας θα μειωθούν κατά 32,4%, που σημαίνει 59.878 χαμένες θέσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό