16.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πολιτική κίνηση Μπογδάνου με φιλοδοξίες συγκυβέρνησης

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου[email protected]

Την πολιτική κίνηση, «Εθνική Συμφωνία» (ΕΣΥ), που καλλιεργεί συμμαχίες με εξωκοινοβουλευτικούς σχηματισμούς στο δεξιό άκρο του πολιτικού φάσματος και φιλοδοξεί ταυτόχρονα να συνεργαστεί μετεκλογικά με τη ΝΔ παρουσίασε χθες ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. 

Έξι μήνες μετά από τη διαγραφή του από τη ΝΔ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος πραγματοποίησε χθες σε ξενοδοχείο της Αθήνας τα αποκαλυπτήρια του κόμματος «Εθνική Συμφωνία» και ταυτόχρονα έδωσε μια πρώτη γεύση για την στρατηγική του στο χώρο της αποκαλούμενης «δεξιάς πολυκατοικίας». Ο 42χρονος βουλευτής της Α’ Αθηνών προσδιόρισε το ιδεολογικό στίγμα της Εθνικής Συμφωνίας ως «φιλελεύθερο συντηρητισμό» «με ευρωατλαντική κατεύθυνση» και υπογράμμισε ότι απευθύνεται σε όλους τους «φιλελεύθερους συντηρητικούς πατριώτες». Στα εγκαίνια της πολιτικής κίνησης έδωσε το παρών ο πρώην πολιτευτής της ΝΔ και πρόεδρος του κόμματος, «Νέα Δεξιά», Φαήλος Κρανιδιώτης, ο επικεφαλής του κόμματος «δημιουργία, ξανά», Θάνος Τζήμερος και ο παλαιός Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Νίκος Καραχάλιος. Υπενθυμίζεται ότι οι κ. Τζήμερος και Κρανιδιώτης προχώρησαν πέρυσι σε διακήρυξη συνεργασίας υπό το όνομα «Δημιουργία». Όλα δείχνουν, μάλιστα, ότι η Εθνική Συμφωνία του κ. Μπογδάνου φιλοδοξεί να αποτελέσει την τρίτη πολιτική κίνηση που θα συμμετέχει σε αυτόν τον κομματικό φορέα ο οποίος φέρεται ότι θα μετονομαστεί σε «Εθνική Δημιουργία». Κατά πληροφορίες πρόεδρος αναμένεται να είναι ο κ. Τζήμερος και στις θέσεις των αντιπροέδρων θα βρίσκονται ο κ. Κρανιδιώτης και ο κ. Μπογδάνος. 

Με τις τοποθετήσεις του, πάντως, ο πρόεδρος της νεοσύστατης «Εθνικής Συμφωνίας» κράτησε ανοιχτή την πόρτα συνεργασίας με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη την οποία είχε διαβεβαιώσει τον Οκτώβριο ότι θα συνεχίσει να ψηφίζει όλα τα νομοσχέδιά της, παρά τη διαγραφή του. Πρόσφατα, ωστόσο, ο κ. Μπογδάνος έστρεψε τα βέλη του κατά του Μεγάρου Μαξίμου καθώς κατήγγειλε ότι είχε συμμετάσχει μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη σε ακροδεξιά συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας μετά από συνεννόηση με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. 

Μπογδάνος: Κυβέρνηση συνεργασίας με όποιον συμφωνεί με τις αρχές μας

Σε συνέντευξή του την παραμονή της παρουσίασης της νέας πολιτικής κίνησης ο κ. Μπογδάνος διαβεβαίωσε ότι ο πολιτικός σχηματισμός του προτίθεται να ψηφίζει κάποια από τα νομοσχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ. Μάλιστα δεν έκρυψε ότι φιλοδοξεί να συμπράξει μετεκλογικά με την ΝΔ, σε περίπτωση που η νέα πολιτική κίνηση εισέλθει στο κοινοβούλιο. Ειδικότερα, σημείωσε ότι το κόμμα του είναι διατεθειμένο να συνεργαστεί με οποιονδήποτε συμφωνήσει στις βασικές αρχές του κόμματος τις οποίες προσδιόρισε ως «οικονομική ελευθερία» και σεβασμό στην «εθνική ταυτότητα». «Μακάρι να είμαστε χρήσιμοι και ωφέλιμοι» κατέληξε στη συνέντευξή του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ο οποίος ανακοίνωσε την πολιτική κίνησή του λίγες ημέρες μετά την δημόσια μεταστροφή της ΝΔ υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό