23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πολιτικές αλλά και ποινικές οι ευθύνες των αρμόδιων υπουργών

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη Δικαιοσύνη, αλλά και τη Βουλή κατέθεσε το πόρισμά του επί της εξεταστικής επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών το ΚΚΕ, καταλογίζοντας πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες στους εμπλεκόμενους υπουργούς.

«Επιβεβαιώθηκαν τόσο οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες που διαχρονικά υπήρξαν για την κατάσταση στο σιδηρόδρομο και την ασφάλεια του αλλά προέκυψαν και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, εν προκειμένω διαχρονικά των υπουργών Μεταφορών, αλλά και άλλων οι οποίοι διά των ενεργειών ή των σημαντικών παραλείψεων τους υπονόμευσαν την ασφάλεια του σιδηροδρόμο», αναφέρει το ΚΚΕ, προσθέτοντας πως την κυρία πολιτική ευθύνη για την κατάσταση στον ελληνικό σιδηρόδρομο και τα τεράστια κενά στα συστήματα ασφαλείας, φέρουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών, δηλαδή, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΚΚΕ, προκύπτουν σαφέστατες ποινικές ευθύνες των αρμόδιων υπουργών Υποδομών και Μεταφορών της περιόδου 2009-2023 για το «κακουργηματικό αδίκημα της δια παραλείψεως διατάραξης της ασφάλειας των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ο θάνατος 57 ανθρώπων και η βαριά σωματική βλάβη δεκάδων ακόμα ατόμων. Και πιο συγκεκριμένα των υπουργών Δ. Ρέππα, Γ. Ραγκούση, Μ. Βορίδη, Κ. Χατζηδάκη, Μ. Χρυσοχοϊδη, Χ. Σπίρτζη, Κ. Καραμανλή», σύμφωνα με τον Περισσό.

Σημειωτέον, πως νωρίς το μεσημέρι, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, προκειμένου να της επιδώσει το πόρισμα.

Τα κόμματα έχουν διορία έως και την Κυριακή προκειμένου να καταθέσουν τις πορισματικές τους θέσεις, ενώ ακολούθως η εξεταστική επιτροπή θα συνεδριάσει για τελευταία φορά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό