16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πολεμικά πλοία και πολλά στρώματα αεράμυνας έναντι των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα (βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

Πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε το Ισραήλ,  «σύμφωνα με την εκτίμηση της κατάστασης και ως μέρος των αυξημένων αμυντικών προσπαθειών στην περιοχή».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η ανάπτυξη των πυραυλοφόρων κορβετών έγινε χθες μετά από αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης.

Χθες το Ισραήλ δέχθηκε πολλές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που υποστηρίζονται από το Ιράν. Άλλος ένας στόχος αναχαιτίστηκε νωρίς σήμερα το πρωί κοντά στην πόλη Εϊλάτ, όπως ανακοινώθηκε.

IDF says it has bolstered the Red Sea area with Navy missile boats, following several missile and drone attacks by Iran-backed Houthis in Yemen. pic.twitter.com/tatWFq6iO8

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) November 1, 2023

Η πόλη Εϊλάτ είναι η νοτιότερη του Ισραήλ και βρίσκεται κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με την Αίγυπτο και την Ιορδανία. Δέχτηκε επίσης πυρά τις τελευταίες ημέρες σε μια απόπειρα εκτόξευσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο στρατός υποστηρίζει ότι διαθέτει πολλά στρώματα αεράμυνας στην περιοχή για την προστασία από τις επιθέσεις των Χούθι.

Ο αμερικανικός στρατός έχει επίσης αναπτυχθεί στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και αναχαίτισε έναν αριθμό πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών των Χούθι που κατευθύνονταν προς το Ισραήλ πριν από δύο εβδομάδες.

Επεκτείνεται ο πόλεμος πέρα από το Ισραήλ: Σε συναγερμό ο στρατός της Σαουδικής Αραβίας, μετά τις συγκρούσεις με Χούθι

Οι αντάρτες Χούθι

Χθες, οι αντάρτες Χούθι από την Υεμένη – που βρίσκεται εκατοντάδες μίλια νότια του Ισραήλ – δήλωσαν ότι είχαν επιτεθεί στο Ισραήλ τρεις φορές με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Μάλιστα δεσμεύθηκαν ότι θα ακολουθήσουν και άλλες επιθέσεις το αμέσως επόμενο διάστημα «μέχρι να σταματήσει η ισραηλινή επιθετικότητα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Χούθι, που από το 2014 κατέλαβαν με επιτυχία τον έλεγχο της πρωτεύουσας της Υεμένης, Σαναά, ξεκινώντας έναν εμφύλιο πόλεμο που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, συμμετέχουν στον «άξονα της αντίστασης» κατά του Ισραήλ.

Ο όρος «άξονας της αντίστασης» αναφέρεται στη συμμαχία του Ιράν, της Συρίας, των παλαιστινιακών ενόπλων ομάδων, της Χεζμπολάχ του Λιβάνου και άλλων φατριών.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό