17.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Πολίτες προσφέρουν δουλειά και σπίτι

Ειδήσεις Ελλάδα

Κύμα στήριξης στον παλαιοχριστιανό, που όπως αποκαλύφθηκε πριν από μερικές ημέρες ζει με την οικογένειά του σε ένα ορεινό λαγούμι της Κορινθίας, καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα. Μετά την εμφάνιση σε τηλεοπτική εκπομπή του πολύτεκνου πατέρα, τα  μηνύματα στήριξης στην οικογένεια «παλαιοχριστιανών» πολλαπλασιάστηκαν.

Το τηλεφωνικό κέντρο του Live News άρχισε να κατακλύζεται από ανθρώπους που ζητούσαν πληροφορίες για να έρθουν σε επαφή και να βοηθήσουν τον πολύτεκνο πατέρα. Είναι άνθρωποι που θέλουν να τον βοηθήσουν, όπως λένε, να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή του. Του προσφέρουν σπίτι για να μείνει με την οικογένειά του, δίχως να του ζητούν ενοίκιο και ανταλλάγματα. Μέσα σε κατοικημένες περιοχές, ώστε τα ανήλικα παιδιά του, να μπορούν να πάνε κανονικά σε σχολείο. «Ενδιαφερόμαστε να βοηθήσουμε και ότι μπορούμε να κάνουμε γιατί ο άνθρωπος αυτός σήμερα έδειξε τον πραγματικό του εαυτό στην κουβέντα που είχε».

Τα λόγια του 45χρονου, προκάλεσαν σε ορισμένους συγκίνηση. Οι περιγραφές του για τη ζωή που επέλεξε, σε συνθήκες πρωτόγονες, και τα παράπονά του, για μια σειρά από προβλήματα και δυσκολίες που κλήθηκε να διαχειριστεί. «Εγώ μπορώ να του προσφέρω αυτή τη διαβίωση που θέλει αλλά με καλύτερές συνθήκες. Έχω στο εργοστάσιο διαμερίσματα, που μπορεί να μείνει, μπορώ να του προσφέρω δουλειά».

Καταγγέλθηκε η σύμβαση

Ο 45χρονος πατέρας, όπως αναφέρει το Mega, έχει ήδη ενημερωθεί ότι στο τέλος του μήνα δεν θα πληρωθεί από το δημόσιο. Η σύμβασή του για εξ αποστάσεως εργασία στο Δήμο Ερέτριας καταγγέλθηκε με την εξέλιξη να κάνει απελπιστική την οικονομική κατάσταση της οικογένειας.  «Με συγκίνησε το γεγονός ότι δε θα λάβει τη μισθοδοσία του όπως και η σύζυγός του τον επόμενο μήνα. Και θέλησα να δω εάν υπάρχει τρόπος, αν θέλουν και οι ίδιοι, αν έχουν κάποιο λογαριασμό, να δώσω και εγώ κάτι».

Όλα αυτά την ώρα που η προθεσμία που έχει για να δώσει δείγμα για τεστ DNA εκπνέει το βράδυ Με τον πατριάρχη της οικογένειας των αυτοαποκαλούμενων «παλαιοχριστιανών» να επαναλαμβάνει πως δεν πρόκειται να συναινέσει. Προτεραιότητα για τον ίδιο είναι, όπως μας λέει, να σμίξει ξανά με την έγκυο σύζυγο και τα υπόλοιπα παιδιά του. Να ηρεμήσουν και να σκεφτούν τις επόμενες κινήσεις τους.

«Είδα την οικογένεια πως είχε πρόβλημα με τη στέγαση και έχω ένα σπίτι στο χωριό. Το οποίο εντάξει δεν είχαν λουξ, είναι κατοικήσιμο όμως».

Τι λέει ο πεθερός του

«Πιάνανε τα χέρια του πάρα πολύ. Ένα διαμέρισμα που του δώσαμε πάνω από εμάς ήταν ημιτελές, το τελείωσε. Ήταν ένα είδος μεζονέτας το διαμέρισμα, που του είχα δώσει, από πάνω είχε βάλει κότες, ήταν νοικοκύρης. Να τρώνε τα παιδιά τους φρέσκα αυγά. Ήταν χτυσοχέρης».

Ο πατέρας της οικογένειας ευχαριστεί όσους ενδιαφέρονται και προσπαθούν να τον στηρίξουν. Για την ώρα πάντως συνεχίζει τη μοναχική του διαδρομή, με την ελπίδα να σφίξει σύντομα στην αγκαλιά του, όλα τα παιδιά και την έγκυο γυναίκα του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό