16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ποιο το στάτους του Πισάρο και πού ποντάρει στην πολύ δύσκολη προσπάθειά της για τον Μεξικανό

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ανάγκη της Ίντερ Μαϊάμι να απαλλαγεί από το συμβόλαιο (3,35 εκατ. δολάρια μεικτά) του Ροδόλφο Πισάρο, ώστε να δημιουργήσει μισθολογικό χώρο για τον Λιονέλ Μέσι, το πολύ διαδεδομένο – αλλά κόντρα στην επιθυμία του Μεξικανού – σενάριο ανταλλαγής του 29χρονου μεσοεπιθετικού στους LA Galaxy και το ανέφικτο του επαναπατρισμού για χάρη της Τσίβας, διαμορφώνουν το πλαίσιο στο οποίο επιδιώκει να μπει σφήνα η ΑΕΚ.

Ροδόλφο Πισάρο λοιπόν. Ο 29χρονος διεθνής Μεξικανός αποτελεί την εισήγηση του Ματίας Αλμέιδα για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής της ΑΕΚ με έναν πασπαρτού στον συγκεκριμένο χώρο του γηπέδου.

Δύσκολη περίπτωση. Πολύ δύσκολη. Η ομάδα του, η Ίντερ Μαϊάμι, όπως κάθε ομάδα του MLS έχει δυνατότητα να ξεφύγει από τα όρια του ασφυκτικού salary cap για χάρη τριών και μόνο ποδοσφαιριστών, τους λεγόμενους designated players.

Τη δεδομένη στιγμή αυτοί είναι ο Πισάρο, ο Λέο Καμπάνια και ο Γκρεγκόρε. Για να μπορέσουν λοιπόν, να δηλωθούν τα πολύ μεγάλα μεταγραφικά αποκτήματα του club, ο Λιονέλ Μέσι και ο Σέρχιο Μπουσκέτς – και να δικαιολογηθούν κι οι τεράστιες οικονομικές υπερβάσεις που έγιναν για να πάνε στο Μαϊάμι – θα πρέπει οι δύο από τους προαναφερθέντες να βγουν από αυτή τη λίστα.

Ο σίγουρος ένας είναι ο Πισάρο. Είναι – προ αφίξεως Μέσι και Μπουσκέτς φυσικά – ο πλέον ακριβοπληρωμένος της Ίντερ, εισπράττοντας 3,35 εκατομμύρια δολάρια μεικτά (περίπου 1,7 “καθαρά”).

Ο συνηθέστερος τρόπος για τις αμερικανικές ομάδες να “ξεφορτωθούν” τέτοια μεγάλα συμβόλαια, ειδικά τέτοια εποχή, είναι μέσω ανταλλαγών. Την περασμένη Τετάρτη ξεκίνησε η λεγόμενη “ενδιάμεση” μεταγραφική περίοδος στο MLS.

Και αμέσως ο Μεξικανός πρωταγωνίστησε σε σενάρια ανταλλαγών, με το επικρατέστερο να τον φέρνει στους LA Galaxy και ένα δευτερεύον στην Τσίβας, όπου και πριν χρόνια συνυπήρξε με τον Ματίας Αλμέιδα.

Αυτό το τελευταίο έχει “καεί”, μιας κι ούτε ο μεξικάνικος σύλλογος μπορεί να σηκώσει το συμβόλαιο του Πισάρο, ούτε και ο ίδιος ο 29χρονος μέσος έχει σε πρώτο πλάνο τον επαναπατρισμό.

Ως προς το βασικότερο, την ανταλλαγή του δηλαδή στους Galaxy, τα αμερικάνικα media τη θεώρησαν με το «άνοιγμα» του μεταγραφικού παραθύρου, σχεδόν δεδομένη. Το τελευταίο 48ωρο όμως έχει “παγώσει”.

Ο τεχνικός των Galaxy, Γκρεγκ Βάνεϊ, με χτεσινοβραδινές του δηλώσεις, το αρνήθηκε ως ενδεχόμενο, ενώ ο ίδιος ο Πισάρο με δική του προ ημερών δημόσια τοποθέτηση δήλωσε έκπληκτος από το καθεστώς της ανταλλαγής που ισχύει στο MLS.

Επισήμανε πως θα ήθελε να αγωνιστεί στο πλευρό του Μέσι, έχοντας και πάλι ως προπονητή του τον νεοπροσληφθέντα στην Ίντερ Μαϊάμι, Τάτα Μαρτίνο, ο οποίος ήταν ο εκλέκτορας του Μεξικό πριν λίγους μήνες, ωστόσο είναι σαφές πως η αποχώρησή του από τον σύλλογο έχει αποφασιστεί και δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να την αλλάξει.

Το αν όλο αυτό το πλαίσιο, αλλά και το γεγονός πως έχει μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του στην Ιντερ Μαϊάμι, ευνοεί τις πιθανότητες και την προσπάθεια της ΑΕΚ μένει να φανεί.

Το βέβαιο – πέραν της επιλογής του Αλμέιδα – είναι πως ό,τι και να γίνει απαιτείται νέα οικονομική (και ενδεχομένως όχι μόνο) υπέρβαση.

Στο ευνοϊκότερο σενάριο για την ΑΕΚ έστω μόνο σε επίπεδο προσφοράς στον ποδοσφαιριστή και αυτό αν θεωρηθεί πως η ανάγκη της Ίντερ να απαλλαγεί από το συμβόλαιο του Πισάρο θα την κάνει διαλλακτικότερη σε διάφορες “οικονομικότερες” προσφορές για τον Μεξικανό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό