18.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ποιο είναι το «birkin mom trend» που αποπνέει αέρα κλασικής πολυτέλειας;

Ειδήσεις Ελλάδα

Η τσάντα Birkin του οίκου Hermes εδώ και δεκαετίες αποτελεί την πιο εμβληματική τσάντα του οίκου. Ωστόσο, αν και αποτελεί την πιο διάσημη τσάντα του οίκου, γνωστή ακόμη και στους λιγότερο φανατικούς της μόδας, το 2015 η Birkin ζήτησε να μετονομαστεί η κλασική crocodile Birkin bag, καθώς οι πρακτικές του οίκου απέναντι στα ζώα δεν την έβρισκαν σύμφωνη.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Hermes Birkin καλύπτεται και από ένα πέπλο μυστηρίου όσον αφορά τη δυνατότητα απόκτησής της. Είναι αδύνατο να αγοράσει κανείς μια Birkin από φυσικό κατάστημα, ενώ πολλές φορές οι υποψήφιοι αγοραστές μπαίνουν σε αόρατες waiting lists με ασαφή ημερομηνία πρόσβασης.

Έτσι, το να έχει κανείς μια Birkin θεωρείται σύμβολο fashion status. Η άνοδος της τάσης του quiet luxury δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει την Birkin bag. Κι όπως φαίνεται κάτω από την ομπρέλα του quiet luxury άνθισαν και άλλα micro trends, όπως το «Birkin mom».

Τι είναι λοιπόν το «Birkin mom trend»;

Πρόκειται για ένα εναλλακτικό branding του κλασικού ντυσίματος, με άλλα λόγια το να είναι κανείς πάντα «στην πένα».

Μια μητέρα που έχει μια τσάντα Birkin στην κατοχή της, έχει κατασταλάξει στα κομμάτια που εκφράζουν καλύτερα το στιλ και την προσωπικότητά της. Φορά μακριά παλτό σε neutral αποχρώσεις όπως το μπεζ και το μαύρο, κολλαριστά λευκά πουκάμισα ή oxford shirts, ψηλές μπότες ιππασίας ή ντελικάτα μαύρα loafers.

Φανταζόμαστε την «Βirkin mom» να φορά κάποιο διακριτικό άρωμα που μυρίζει σανταλόξυλο, να επιλέγει υφασμάτινα παντελόνια με πιέτες ή σκουρόχρωμα wide leg τζιν και να φορά λίγα κοσμήματα όπως ένα χρυσό μενταγιόν.

Φυσικά, από την τάση αυτή εμείς κρατάμε την αισθητική όπου μπορείτε να δημιουργήσετε μια capsule γκαρνταρόμπα με λίγα, ποιοτικά basics και να πετύχετε το look της πολυτέλειας on a budget.

Μερικά από αυτά είναι:  Mια ευρύχωρη δερμάτινη τσάντα, μία ντελικάτη μίντι φούστα, ένα oversized blazer, ένα απλό μαύρο παλτό, ένα oversized λευκό πουκάμισο κι ένα μάξι μαύρο φόρεμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό