22.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ποιους προτιμά και ποιους εμπιστεύεται ο Πογέτ

Ειδήσεις Ελλάδα

Με την τελευταία αγωνιστική για τα προκριματικά του EURO για τα γήπεδα της Γερμανίας να πλησιάζει, ο Γκουστάβο Πογέτ προετοιμάζει την ομάδα για το προσεχές φιλικό με τη Νέα Ζηλανδία (17/11 19:00), αλλά και για το τελευταίο παιχνίδι της προκριματικής φάσης με την Γαλλία για το EURO που θα λάβει μέρος στα γήπεδα της Γερμανίας.

Η Ελλάδα σε 7 παιχνίδια βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 12 βαθμούς πίσω από την Γαλλία και Ολλανδία. Η Εθνική ομάδα περιμένει ένα θαύμα για να προκριθεί στα τελικά του EURO από την προκριματική φάση. Αν η «γαλανόλευκη» αποκλειστεί από την προκριματική φάση, θα διεκδικήσει το εισιτήριο της μέσω του Nations League.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός προτιμά περισσότερο το σύστημα 4-3-3 σε φιλικά και επίσημα παιχνίδια με την «γαλανόλευκη». Από το πρώτο του παιχνίδι με την Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ το καλοκαίρι του 2022, ο κόουτς έχει χρησιμοποιήσει ως τώρα 33 παίκτες με τους βασικούς πυλώνες του με βάσει τα λεπτά συμμετοχής να είναι οι: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μπακασέτας, Μαυροπάνος και Τσιμίκας.

Eurokinissi

Ας δούμε ποιοι είναι οι «αγαπημένοι» και ποιους εμπιστεύεται περισσότερο σε αυτούς τους 18 μήνες ο Γκουστάβο Πογέτ όπου βρίσκεται στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας, ώστε να έρθει η πρόκριση στα γήπεδα της Γερμανίας το επόμενο καλοκαίρι.

Τερματοφύλακας: Οδυσσέας Βλαχοδήμος – Νότιγχαμ (1.440’)

Ο Έλληνας τερματοφύλακας απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Ουρουγουανού και τον έχει δικαιώσει για την επιλογή του για την θέση με το νούμερο ένα.

Δεξί Μπακ: Λάζαρος Ρότα – ΑΕΚ (783’)

Ο διεθνής οπισθοφύλακας μπορεί να μοιράζεται την θέση με τον Μπάλντοκ, αλλά με βάση τα νούμερα δείχνει να τον εμπιστεύεται περισσότερο ο κόουτς.

Σέντερ Μπακ: Παντελής Χατζηδιάκος – Κάλιαρι (1.374’)

Ο ψηλόσωμος στόπερ γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ολλανδία είναι πρώτος σε λεπτά συμμετοχής στην θέση των σέντερ μπακ, κάτι που δείχνει την αξιοπιστία που του έχει ο Πογέτ.

Σέντερ Μπακ: Ντίνος Μαυροπάνος – Γουέστ Χαμ (1.330’)

Ο πρώην αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννενα, διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας του κι αυτό φαίνεται από τα νούμερα και σε συλλογικό επίπεδο με τα «Σφυριά».

Αριστερό Μπακ: Κώστας Τσιμίκας – Λίβερπουλ (1.279’)

Ο “Greek Scouser” είναι μία αξιόπιστη πηγή δύναμης και αντοχής στους “Reds”. Βρίσκεται 5ος στην σχετική λίστα με λεπτά συμμετοχής από την έλευση του Ουρουγουανού και μετά.

Αμυντικός Μέσος: Μανώλης Σιώπης – Κάρντιφ (903’)

Ο μέσος από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, διανύει μια περίοδο προσαρμογής στην Αγγλία, με την Κάρντιφ Σίτυ, που έχει στόχο την άνοδο.

Κεντρικός Μέσος: Πέτρος Μάνταλος – ΑΕΚ (1.273’)

Ο 32χρονος διεθνής, συνεχίζει να βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού, λόγω της σταθερότητάς του παρότι δεν έχει πολλά λεπτά συμμετοχής στην «Ένωση».

Επιτελικός Μέσος: Τάσος Μπακασέτας – Τραμπζονσπόρ (1.330’)

Ο αρχηγός της Εθνικής μας, έχει βρεθεί όπου τον χρειαζόταν η ομάδα με τα γκολ του και με τις ασίστ του. Καθοριστική ήταν η εμφάνισή του με την Ιρλανδία στην OPAP Arena.

Αριστερό Εξτρέμ: Γιώργος Μασούρας – Ολυμπιακός(1.109’)

Ο διεθνής εξτρέμ έχει πάρει την εμπιστοσύνη του Πογέτ και τον δικαιώνει με τα 6 γκολ που έχει σημειώσει μετά την άφιξή του και με το εξαιρετικό γκολ του με την Ιρλανδία.

Δεξί Εξτρέμ: Δημήτρης Λημνιός – Κολωνία (317’)

Παρά τον βαρύ τραυματισμό του το καλοκαίρι του 2022 στο Nations League και την έλλειψη συμμετοχής του στην Κολωνία, ο κόουτς τον έχει χρησιμοποιήσει περισσότερο από όλους για το δεξί φτερό της επίθεσης.

Επιθετικός: Φώτης Ιωαννίδης – Παναθηναϊκός (359’)

Ο 23χρονος επιθετικός έχει την πλήρη εμπιστοσύνη του κόουτς, λόγω της καλής του απόδοσης με το «τριφύλλι» και έχει κερδίσει τους πρώην και νυν «Ολλανδούς», Γιακουμάκη και Παυλίδη.

Συνοψίζοντας, ο Γκουστάβο Πογέτ έχει χρησιμοποιήσει στην βασική ενδεκάδα μόνο τέσσερις παίκτες από τους διαθέσιμους 11 που αγωνίζονται στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Με την κλήση των Κωνσταντέλια και Βαγιαννίδη ευελπιστούμε να δούμε ωραίες εμφανίσεις από τον «πρωτάρη» δεξιό μπακ του Παναθηναϊκού και τον «φαντεζί» επιτελικό μέσο του ΠΑΟΚ.

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό