22 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ποιους κινδύνους αυξάνουν τα πολλά τηγανητά φαγητά

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία ακόμα έρευνα που θα προσπαθήσει να σε πείσει να συνοδεύσεις το μπιφτέκι σου με βραστά λαχανικά.

Αυτή τη φορά η έρευνα μας έρχεται από τη μακρινή Κίνα και πιο συγκεκριμένα από το Κέντρο Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου της Σεντσέν. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Heart και πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες έρευνες, αφού μελετήθηκαν 36.726 εγκεφαλικά και πάνω από 86.000 θάνατοι εστιάζοντας στη σχέση ανάμεσα στα τηγανητά και τους καρδιαγγειακούς θανάτους.

Η έρευνα έδειξε πως όσοι τρώνε τηγανητά σε εβδομαδιαία βάση, έχουν 28% μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρού καρδιαγγειακού περιστατικού, 22% μεγαλύτερο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο και 37% για καρδιακή ανεπάρκεια. Αντίστοιχα είναι και τα ευρήματα που αφορούν την ποσότητα των τηγανητών φαγητών που καταναλώνονται. Κάθε αύξηση κατά 114 γραμμάρια της εβδομαδιαίας πρόσληψης αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό, στεφανιαία νόσο και καρδιακή ανεπάρκεια αυξάνεται κατά 3%, 2% και 12% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό