23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ποιοι «μαζεύουν» Πειραιώς, ο καγκελάριος στη ΔΕΘ (;), η «αποκάλυψη» Βασιλάκη και το φουσκωμένο budget της «Αίγλης» – Οικονομικός Ταχυδρόμος

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι «απαντήσεις» Βασιλάκη και μια «αποκάλυψη» που δεν έκανε Έδωσε απαντήσεις ο Ευτύχης Βασιλάκης, αλλά η αγορά όπως φαίνεται δεν «άκουσε».

·         Περί Aegean ο λόγος, καθώς η μετοχή συνεχίζει να δυσκολεύεται να σπάσει τον κύκλο των 12-13 ευρώ.

·         Και αυτό παρά το μέρισμα και τα καλά αποτελέσματα που ανακοίνωσε το 2023.

·         Ακόμη και στο μέτωπο των κινητήρων, ο κ. Βασιλάκης, μιλώντας στους αναλυτές, το ποσοτικοποίησε: να έχει η Aegean στη διάθεσή της 10 αεροσκάφη λιγότερα για πτήσεις μέσα στο 2024.

·         Αλλά το α’ τρίμηνο του έτους η εταιρεία έχει αυξήσει τις προσφερόμενες θέσεις κατά 18%, το β’ τρίμηνο αναμένεται ενίσχυση κατά 8% και το γ’ τρίμηνο αύξηση σε ποσοστό 5%.

·         Η στήλη το έχει γράψει άλλωστε… Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι.

·         Συν το ότι αναμένεται και αποζημίωση για τα διαφυγόντα κέρδη, τα οποία δεν αποκάλυψε ο πρόεδρος της εισηγμένης.

————–

Κάποιοι «μαζεύουν χαρτιά» της Πειραιώς

·         Εάν δεν ολοκληρωθούν οι αναδιαρθρώσεις στην Πειραιώς, οποιαδήποτε αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων είναι τουλάχιστον… επισφαλής.

·         Αυτό μας σχολιάζει βετεράνος στην αγορά, με αφορμή τις τεράστιες ποσότητες που διακινούνται αυτήν την εβδομάδα στη μετοχή.

·         Η αγορά φοβάται ότι το placement έλαβε χώρα σε υπερβολικά υψηλή αποτίμηση.

·         Ωστόσο, η μετοχή κρατιέται κοντά στα 4 ευρώ, παρά τα κύματα των πωλητών.

·         Κάποιοι «μαζεύουν» και αυτό ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει.

·         Και δεδομένου του τζίρου που κάνει ο τίτλος, δεν μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι κάποιος θεσμικός δεν κάνει το picking.

·         Ούτε βέβαια μπορεί να αποκλείσει να συνεχιστούν οι πιέσεις στην τιμή, κάτι που θέλει κάθε αγοραστής που σέβεται τον εαυτό του.

·         Πάντως, αυτό που μας απαντούν αρκετοί αναλυτές για τις προοπτικές της μετοχής, είναι να είμαστε προσεκτικοί… άλλο οι μακροπρόθεσμοι και άλλο οι βραχυπρόθεσμοι traders.

Το ριζικό λίφτινγκ στην «Αίγλη Ζαππείου» και η πιθανή ημερομηνία έναρξης

·         Σε σαρωτικές παρεμβάσεις μεγαλύτερες απ’ ότι υπολόγιζαν μαθαίνουμε πως χρειάστηκε να προχωρήσουν οι επενδυτές που ανέλαβαν την «Αίγλη Ζαππείου».

·         Άνθρωποι που παρακολουθούν το project αναφέρουν πως οι πρόσθετες παρεμβάσεις κρίθηκαν αναγκαίες λόγω της πολύχρονης εγκατάλειψης του χώρου.

·         Κάτι που εκτιμάται πως θα ανεβάσει και το αρχικό budget που είχαν υπολογίσει.

·         «Γρηγόρης» και όμιλος Κοπελούζου δηλώνουν αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν το project και να παρουσιάσουν κάτι πρωτοποριακό.

·         Πληροφορίες τοποθετούν την επαναλειτουργία του χώρου στα τέλη Μαΐου, δηλαδή σε περίπου δυο μήνες από σήμερα, αν και η πλευρά των επενδυτών δεν επιβεβαιώνει τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

·         Στο μεταξύ, οι επενδυτές πληρώνουν κανονικά το μηνιαίο μίσθωμα, και χωρίς καθυστέρηση.

·         Θυμίζουμε πως το εμβληματικό συγκρότημα στην καρδιά της πρωτεύουσας παραμένει κλειστό από τον Οκτώβριο του 2020.

·         Το καλοκαίρι του 2022, η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων που διαχειρίζεται το Ζάππειο Μέγαρο πραγματοποίησε διαγωνισμό για την εικοσαετή μίσθωση της Αίγλης.

·         Τον διαγωνισμό κέρδισε η εταιρεία «Γρηγόρης» του επιχειρηματία Βλάσση Γεωργάτου. Στην πορεία στο project σύμπραξε και ο όμιλος Κοπελούζου…

—————

Ο αγώνας Τζήκα να «κλείσει» τον Σόλτς

·         Τον Γερμανό καγκελάριο, προσπαθεί να «κλείσει» για την φετινή ΔΕΘ ο Αναστάσιος Τζήκας.

·         Ο πρόεδρος της έκθεσης, όπως μαθαίνουμε βολισκοπεί τις προθέσεις του Όλαφ Σόλτς, προκειμένου να κάνει την «έκπληξη» καθώς φέτος τιμώμενη χώρα είναι η Γερμανία.

·         Υποθέτουμε πως στο όλο εγχείρημα θα συμβάλει και η ελληνική κυβέρνηση.

·         Το ενδιαφέρον άλλωστε των γερμανικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην χώρα μας είναι μεγάλο.

·         Η ελληνική αγορά αρχίζει και μπαίνει όλο και περισσότερο στο ραντάρ των ξένων επενδυτών λόγω της προόδου που έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια.

·         Και η παρουσία του αρχηγού της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης είναι αρκετή για να στείλει ισχυρό μήυμα…

—————-

Το κάστρο της Walmart και η Κρι Κρι

·         Προς το απόλυτο double οδεύει η Κρι – Κρι , μέσα σε ενάμιση χρόνο.

·         Βλέπει πλέον τα 12 ευρώ, από τα 6 ευρώ που ήταν όταν άρχισε η μεγάλη ανάκαμψη της αγοράς τον Νοέμβριο του 2022.

·         Η μετοχή βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά, με πολύ σταθερή συμπεριφορά και ακόμη καλύτερες προοπτικές.

·         Η Eurobank Equities της δίνει στόχο τα 13,6 ευρώ, ενώ και η Beta την κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων επιλογών για το 2024.

·         Ο σερραϊκός όμιλος απολαμβάνει τα οφέλη της τελευταίας δεκαετίας, καθώς έχει υλοποιήσει επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ, ενώ τη διετία 2024-2025 προγραμματίζει νέες 30 εκατ. ευρώ.

·         Και ίσως μέσα σε αυτή τη διετία έρθει και το μεγάλο game changer, αφού φλερτάρει με το να βάλει το  Greek Frozen Yogurt στα ράφια της αμερικανικής Walmart.

·         Το know how το ξέρει καθώς έχει παρουσία σε 42 χώρες και σε 5.500 σημεία πώλησης στα Βαλκάνια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό