17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ποιοι εύχονται την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Το νέο σκηνικό στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει αδιάφορα τα άλλα κόμματα. Δεν είναι απλά μια εσωκομματική υπόθεση της Κουμουνδούρου, όπως ισχυρίζονται κάποιοι που δεν ….ανακατεύονται στα εσωτερικά άλλων κομμάτων.

Η αλήθεια είναι άλλη. Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Νέα Αριστερά, και λιγότερο η Νέα Δημοκρατία, έχουν το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις και στη μονομαχία μεταξύ Κασσελάκη και Γεροβασίλη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Και όσο και αν φαίνεται πολιτικά παράδοξο και οι τρεις παραπάνω, ο καθένας για το δικό του λόγο εύχεται την επικράτηση του Κασσελάκη.

Και εξηγούμε για να μην παρεξηγούμε: Το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης έχοντας τα δημοσκοπικά στοιχεία στα χέρια τους, εκτιμούν ότι με τον έναν ή άλλον τρόπο έχουν «κλειδώσει» τη δεύτερη θέση και το μοναδικό ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν είναι εάν το ποσοστό που θα συγκεντρώσουν μπορεί να αποτελέσει απειλή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μια αλλαγή στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή ενός προσώπου που θα είναι σε ανοικτή γραμμή με τον Αλέξη Τσίπρα, δημιουργεί νέες δυναμικές που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι μπορεί να ανατρέψει την παγιωμένη σήμερα εικόνα στη Χαριλάου Τρικούπη. Κάτι τέτοιο βέβαια θα προκαλέσει και τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ, που πλέον ο πήχης έχει ανέβει και όλοι θεωρούν ως δεδομένη τη δεύτερη θέση.

Η Νέα Αριστερά , ο Αλέξης Χαρίτσης και λοιποί έχουν οριοθετήσει το χώρο τους και επιδιώκουν να πετύχουν το 3%. Τα ταυτοτικά τους στοιχεία στοχεύουν στο ότι αυτοί είναι η γνήσια συνέχεια του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο υπάρχει απέναντί τους ο Στέφανος Κασσελάκης θα μπορούν να κτίζουν αυτό το αφήγημα ελπίζοντας σε ένα αποτέλεσμα που θα τους κρατήσει ζωντανούς.

Και εδώ μια ενδεχόμενη αλλαγή και με δεδομένο την επίθεση που τους έκανε ο Αλέξης Τσίπρας θα αλλάξει όλους τους συσχετισμούς. Μια επικράτηση της Γεροβασίλη και εδώ αλλάζει τα δεδομένα και περιορίζει το ακροατήριο και την εκλογική «πελατεία» της Νέας Αριστεράς.

Άφησα τρίτο το κυβερνών κόμμα, που με το Στέφανο Κασσελάκη έχει το κεφάλι του ήσυχο. Και αυτό γιατί στα εθνικά θέματα ακολουθεί μια γραμμή πιο κοντινή σε αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ σαν αντισυστημική παρουσία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκρατεί δυνάμεις που δεν αποκλείεται να πήγαιναν σε κόμματα που εμφανίζονται ως αντισυστημικά και ενδεχομένως να δημιουργήσουν πρόβλημα στη ΝΔ από τα δεξιά της.

Με όσα περιέγραψα παραπάνω γίνεται κατανοητό το γιατί κάποιες δυνάμεις επιθυμούν την επανεκλογή Κασσελάκη. Η οποία εκτός των άλλων θα βάλει πλέον τον κ. Τσίπρα οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας….

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό