20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ποιοι επώνυμοι θα τρέξουν με την δάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε και οι Έλληνες επώνυμοι θέλουν να δώσουν και εκείνοι το παρών σε αυτή την εκλεκτή τελετή. Την αρχή έκανε ο χρυσός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος παρέδωσε στην συνέχεια στην Γαλλίδα Ολυμπιονίκη, Λορ Μανοντού και τον Μαργαρίτη Σχοινά όπου έκλεισαν και την σχετική πρώτη τριάδα της τελετής.

eurokinissi

Η λαμπερή όμως ημέρα για το μεγάλο παρών των διάσημων αναμένεται για την Τετάρτη (17/4) και θα διαρκέσει ως και το Σάββατο (20/4) όπου εκεί θα δώσουν την δική τους συμμετοχή για την μεγάλη αυτή τέλεση της διαδικασίας. Πρώτη ως λαμπαδηδρόμος αναμένεται η Υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου και μάλιστα μία ημέρα μετά, με την παρουσία του θα τιμήσει την τελετή ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλ.

eurokinissi

Η μεταφορά της φλόγας, θα φτάσει στην Αθήνα την Παρασκευή 19 Απριλίου, και εκεί η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου θα είναι μια ακόμη, που θα ξεχωρίσει με την παρουσία της ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους. Το Σάββατο (20/4)  αναμένεται να περάσει ξανά σε χέρια Ολυμπιονίκη, με τον Νίκο Κακλαμανάκη να είναι εκ των πρωταγωνιστών. Ενώ το παρών του θα δώσει και ο πρόεδρος της Διεθνής Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος.

eurokinissi

Στη Θεσσαλονίκη, στις 21 Απριλίου, η υποψήφια ευρωβουλευτής Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και η επίσης ολυμπιονίκης του στίβου Τασούλα Κελεσίδου θα είναι ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους.

Η ολυμπιονίκης Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας θα είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα τρέξουν με την αναμμένη δάδα στη διαδρομή για την Πάτρα. 

Στην τελευταία ημέρα λαμπαδηδρομίας, η γνωστή παρουσιάστρια Κατερίνα Λάσπα θα είναι ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους, όπως και ο ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης, αλλά και ο Πύρρος Δήμας.

Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι Άγγελος Παυλακάκης (πρώην πρωταθλητής του στίβου), Νίκος Λεπενιώτης (διευθυντής στην ΚΑΕ Ολυμπιακός), Μαρία Πολύζου (υποψήφια στο Συμβούλιο Επικρατείας της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές και μαραθωνοδρόμος), Δώρα Γκουντούρα (πρωταθλήτρια ξιφασκίας), Γκαμπριέλα Παπαδάκις (Ελληνο-γαλλίδα θρύλος του καλλιτεχνικού πατινάζ, Μόνα Φράνσις (Γαλλίδα παραολυμπιονίκης) και ο διεθνής με την Εθνική πόλο Ιωάννης Φουντούλης, που θα είναι και ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος.

Όπως είναι φανερό η φλόγα θα περάσει από τα χέρια, πολλών Ελλήνων επώνυμων σε αυτό το 11ήμερο ταξίδι της. Άτομα που διαδραματίζονται τόσο στο χώρο της πολιτικής και του πολιτισμού αλλά και του αθλητισμού. Αναμένεται η τελετή να κάνει το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα και εν συνεχεία να αναχωρήσει στις 26 Απριλίου, από το λιμάνι του Πειραιά για την Μασσαλία, με το ιστιοφόρο Balem.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό