20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που επικαλέστηκε ο Κουτσούμπας στη Βουλή

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας με τη φράση του στη βουλή για το «μοντέλο Σκανδιναβίας», τις φοιτήτριες, και τους sugar daddies, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια καθώς επικαλέστηκε έναν διεθνή όρο, που τα τελευταία χρόνια σαρώνει στο διαδίκτυο με τις πλατφόρμες γνωριμιών που εξειδικεύονται στα λεγόμενα sugar dates: Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας αναζητούν παρέα νεαρών, ενήλικων, κοριτσιών ή αγοριών σε μία ελεύθερη και μη δεσμευτική σχέση που όμως έχει κάποιες βασικές προϋποθέσεις: 

Sugar Daddy: Ρομαντισμός, συντροφικότητα και φουσκωμένο πορτοφόλι  

Μία από τις πιο γνωστές διεθνείς πλατφόρμες του sugar dating αναφέρει πως ένας sugar daddy θα πρέπει να εκπληρώνει τέσσερις βασικές και απαράβατες αρχές. 

 Να έχει ισχυρό οικονομικό προφίλ για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του sugar baby που θα επιλέξειΝα έχει τρόπους και να γνωρίζει όλες τις αρχές του Σαβουάρ ΒίβρΝα συμφωνήσει σε όλο το πλαίσιο της σχέσης και των αναγκών που έχει το sugar baby Να υπάρχει ένας κώδικας εμπιστοσύνης, εχεμύθειας και σεβασμού στην επικοινωνία με το sugar baby Η «γέννηση» του όρου Sugar Daddy 

Ο όρος sugar daddy σύμφωνα με διεθνή λεξικά, δεν είναι νέος: Περιγράφεται ως ένας συνήθως μεγαλύτερος άνδρας που «υποστηρίζει και στηρίζει» μία σχέση με μία νεότερή του γυναίκα. 

Ο όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 19ου αιώνα όταν ένας Αμερικανός ιδιοκτήτης εργοστασίου ζαχαροπλαστικής, αποφάσισε να παντρευτεί μία πολύ νεότερη γυναίκα του: Τον αποκαλούσε: super daddy 

Πόσα χρήματα κερδίζει ένα «sugar baby» 

Οι άνθρωποι που εμπλέκονται στον κύκλο των sugar dates αρνούνται πως οι σχέσεις τους αφορούν στο σεξ επί πληρωμή – μεγάλα διεθνή sites γνωριμιών που δραστηριοποιούνται στα sugar dates, επιμένουν πως οι συγκεκριμένες σχέσεις αφορούν στη δυνατότητα να περάσει κάποιος ποιοτικό χρόνο με ένα πρόσωπο το οποίο θα επιλέξει. 

Ένας sugar daddy ή αντίστοιχα μία sugar mama στα ραντεβού που αναζητεί – σύμφωνα με  επίσημες ιστοσελίδες των sugar datings – δεν επιτρέπεται να πληρώσει χρήματα για σεξ ούτε βέβαια και να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε υλικό από τις ώρες συνεύρεσης με ένα sugar baby. 

Ωστόσο όπως έχουν δηλώσει, ανώνυμα, κορίτσια που συμμετείχαν σε αυτό τον κύκλο των γνωριμιών, ένα ραντεβού μπορεί να φτάσει συνήθως έως τα 500 δολάρια και να συνοδεύεται από κάποιο γεύμα ή δείπνο σε ακριβά εστιατόρια ή ακόμα και από κάποιο καλό δώρο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του business insider.  

Έντονες αντιδράσεις κατά Κουτσούμπα

Η αναφορά του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ΝΔ με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Νίκο Ρωμανό να δηλώνει: 

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, επιχειρηματολογώντας από βήματος Βουλής κατά των μη κρατικών Πανεπιστημίων, έκανε την αδιανόητη δήλωση ότι οι φοιτήτριες για να πληρώσουν τα δίδακτρά τους «θα αναγκάζονται να αναζητούν “sugar daddies” με τα γνωστά ανταλλάγματα».

Πρόκειται για μία κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση.

Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν εάν αυτή η αθλιότητα είχε ειπωθεί από πολιτικό οποιουδήποτε άλλου χώρου. Τώρα, είναι απλώς Πέμπτη»

Αιχμές κατά του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ διατυπώνει και το ΠΑΣΟΚ: Η αγωνία του κ. Κουτσούμπα να πρωταγωνιστεί στο Luben είναι κακός σύμβουλος. Δεν περιμέναμε από τον Γραμματέα του ΚΚΕ τέτοιο σεξιστικό παραλήρημα, σημείωναν από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Περισσός απάντησε στη Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για «γελοιότητα και αυτογελοιοποίηση» επιμένοντας στα όσα είπε ο κ. Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής:  

«Αλήθεια, δεν γνωρίζουν στη ΝΔ ότι η εμπορευματοποίηση της παιδείας σε μια σειρά από χώρες έχει οδηγήσει ακόμη και σε τέτοια φαινόμενα σήψης, σαν κι αυτά που κατήγγειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος σε εκπαιδευτικά «μοντέλα» του εξωτερικού;

Δεν γνωρίζουν τα δημοσιεύματα και τις ανατριχιαστικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν νέες φοιτήτριες πατώντας πάνω και στο τεράστιο κόστος σπουδών;» 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό