17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ποινική δίωξη σε βάρος 15 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ για την τραγωδία στα Τέμπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ποινική δίωξη ασκήθηκε -σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά- σε βάρος 15 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ, για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, πρόκειται για διευθύνοντες συμβούλους, προέδρους διοικητικού συμβουλίου και μέλη διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού την περίοδο από το 2016 μέχρι το χρόνο του δυστυχήματος, το Φεβρουάριο του 2023.

Τα 15 στελέχη φέρεται να κατηγορούνται για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών που τελέστηκε με πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Η άσκηση των διώξεων ήρθε κατόπιν πρότασης του εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση του δυστυχήματος από τον περασμένο Μάρτιο, κ. Σωτήρη Μπακαΐμη, και αφορά τη σύμβαση για την αποκατάσταση του Συστήματος Σηματοδότησης – Τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού τμήματος Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας, δηλαδή τη σύμβαση 717 και τη μη υλοποίησή της κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να καθοριστεί και η σειρά με την οποία θα κληθούν να καταθέσουν στον ανακριτή οι εμπλεκόμενοι, με το συνολικό αριθμό των ατόμων στους οποίους έχει ασκηθεί δίωξη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα να ανεβαίνει πλέον στους 30.

Μητέρα θύματος και πρόεδρος της Επιτροπής Συγγενών: Έπρεπε κάποιοι να μπουν φυλακή από την πρώτη στιγμή

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται λίγες μέρες μετά τη συγκλονιστική κατάθεση της Μαρίας Καρυστιάνου, προέδρου της Επιτροπής των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

«Θυμώνω με όσα άκουσα στην εξεταστική», είπε η κ. Καρυστιάνου και πρόσθεσε πως κάποιοι είπαν ψέματα ενώπιον της Επιτροπής και κανονικά θα έπρεπε να τους περιμένει απ’ έξω από τη Βουλή ο εισαγγελέας. «Έπρεπε να μπουν κάποιοι φυλακή από την πρώτη στιγμή και όχι να ψάχνουμε έναν χρόνο μετά τι έγινε», υπογράμμισε.

Η ίδια ισχυρίστηκε πως κρίσιμα στοιχεία του δυστυχήματος παραποιήθηκαν και κάλεσε όλους τους υπεύθυνους για την τραγωδία να πουν για ποιον λόγο δεν τηρήθηκε κανένα πρωτόκολλο λέγοντας: «Γιατί στο δικό μου μυαλό υπάρχει μόνο μια λέξη, η συγκάλυψη».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό