24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ποιες περιοχές επηρεάστηκαν το Σάββατο – Πώς θα κινηθεί την Κυριακή

Ειδήσεις Ελλάδα

Την εκδήλωση ισχυρών καταιγίδων στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα προκάλεσε η κακοκαιρία Petar, η οποία σαρώνει περιοχές της χώρας από το απόγευμα του Σαββάτου.

Τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι τις 21:30, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα. Σημειώνεται ότι για τα πεδινά και νησιωτικά τμήματα του πίνακα, τα ημερήσια ύψη βροχής ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο μηνιαίο ύψος βροχής για τον Αύγουστο.

Κατολισθήσεις στην Κεφαλονιά

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην περιοχή του Μύρτου Κεφαλονιάς, την ώρα που αυτοκίνητα βρίσκονταν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να προκληθεί μποτιλιάρισμα.

Η κακοκαιρία μάλιστα ήταν τόσο σφοδρή που προκάλεσε τη συσσώρευση λάσπης και φερτών υλικών στον δρόμο, κλείνοντας προσωρινά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης, διακοπή της κυκλοφορίας σημειώθηκε στο δρόμο Αργοστόλιου – Φισκάρδου, λίγο μετά τον Αγκώνα, καθώς η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε τη συσσώρευση λάσπης και φερτών υλικών. Από την κακοκαιρία δεν προκλήθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί.

Ανακοίνωση για την κατάσταση που βρίσκεται στο οδικό δίκτυο του νησιού εξέδωσε η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς: «Ενημερώνουμε τους χρήστες των επαρχιακών οδών Διβαράτα – Αγ. Ευφημία και Αργοστόλι – Φισκάρδο στα τμήματα των οποίων είχαν παρουσιαστεί προβλήματα από την κακοκαιρία Petar ότι έχουν αποδοθεί στην κυκλοφορία, πλην της επαρχιακής οδού Φάλαρη – Μακρυώτικα η οποία για την ασφάλεια των χρηστών θα παραμείνει κλειστή. Παρακαλούμε ωστόσο οι χρήστες των επαρχιακών οδών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην οδήγηση μέχρι την πλήρη αποκατάστασή τους».

Προβλήματα και στην Κέρκυρα

Έντονα φαινόμενα με καταιγίδες και ισχυρούς βόρειους ανέμους έφερε η κακοκαιρία Petar και στο νησί της Κέρκυρας από τις 3:30 μ.μ. του Σαββάτου.

Την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος προκάλεσε κλήση ομάδας 10 τουριστών, οι οποίοι εν μέσω καταιγίδας είχαν εγκλωβιστεί στην παραλία Πόρτο Τιμόνι.

Τελικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τουρίστες απεγκλωβίστηκαν με σκάφος ιδιώτη, το οποίο κατάφερε να τους προσεγγίσει και τους παρέλαβε, προκειμένου να τους μεταφέρει στην παραλία Άγιος Γεώργιος Πάγων.

Σύμφωνα με το corfutvnews.gr, οι άνθρωποι δεν κινδύνευσαν, ωστόσο λόγω του δύσβατου της περιοχής και της κακοκαιρίας, η ανάβαση από τον κεντρικό δρόμο στον κεντρικό δρόμο αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολη.

Από τα έντονα φαινόμενα που έφερε στην Κέρκυρα η κακοκαιρία Petar, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στην περιοχή της Κασσιόπης σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ εκδηλώθηκε και χαλαζόπτωση. Στο Σιδάρι, δρόμοι πλημμύρισαν.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ και μήνυμα του «112»

Υπενθυμίζεται ότι για την πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει έκτακτο δελτίο, ενώ η Πολιτική Προστασία μέσω του «112» προειδοποίησε τους κατοίκους των Πατρών, του Ιονίου, της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) τις επόμενες ώρες στην περιοχή τους.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Στη συνέχεια, από τις πρωινές έως τις προμεσημβρινές ώρες σποραδικές βροχές θα σημειωθούν στη Θράκη και στα ορεινά ηπειρωτικά. Από το μεσημέρι αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά και στα δυτικά τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί:

στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου,στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 22 έως 35,στη Θεσσαλία από 23 έως 35,στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 17 έως 30,στην υπόλοιπη Στερεά από 23 έως 34,στην Πελοπόννησο από 17 έως 31,στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 27,στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 24 έως 33,στις Κυκλάδες από 24 έως 31,στα Δωδεκάνησα από 24 έως 30,στην Κρήτη από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες έως δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 5 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική την Κυριακή αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα έως το μεσημέρι. Πιθανότητα τοπικών βροχών και καταιγίδων υπάρχει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό